Miért ne segítenénk a "börtönárváknak"?

A börtönben ülő szülők gyermekeit segítő Angyalfa Alapítványt „Szabadságot a gyermekeknek” című Jótékonysági Gálaestjének megszervezésében számos szponzor segíti. Most azokhoz a civilekhez fordulnak, akik egy jegy vásárlásával akarnak segíteni abban, hogy az üdülőház mihamarabb a gyermekek birtokába kerüljön.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Angyalfa Alapítvány áprilisi jótékonysági gálaestjét annak reményében rendezi meg, hogy a bevételből egy üdültetésre alkalmas házat vásárolhatnak. Az üdülőben az eddiginél többször tudnának aktív nyaralási lehetőséget biztosítani azoknak a gyermekeknek, akiknek szülei börtönben raboskodnak.

A civil szervezet a MagyarTestvéri Börtöntársaság által több mint tíz éve elindított - az érintett gyermekek gondozását is magában foglaló  - karitatív tevékenység után döntött úgy, hogy állandó helyre van szükségük, mert a fiatalok szorosabb kapcsolatot igényelnek az évenkénti egyszeri egy hetes, és a tavaszi-őszi hosszú hétvégés kirándulásoknál. Az alapítvány számára állandó létbizonytalanság érhet véget az ingatlanvásárlással, mert így nem kell többet farkasszemet nézniük azzal a kérdéssel, - vajon idén nyernek-e pályázati pénzt táboroztatásra?

A nemes cél mögé számos szponzor és előadóművész sorakozott fel, akik az alapítványt anyagi vagy egyéb eszközökkel támogatják.

Sok téglából épül a ház

Az alapítványi gálaestet április 17-én 19 órai kezdettel az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik. Az estet támogató szponzorok nagyobb összegekkel, a tízezer forintos belépődíjat megvásárló magánszemélyek pedig egyéni hozzájárulásukkal segíthetik a ház megvételét. Jegyeket elővételben a helyszínen vásárolhatnak vagy a www.jegymester.hu oldalon rendelhetnek a támogatók.
Az est fénypontját a művészeti produkciók jelentik majd, a névsor a teljesség igénye nélkül is parádés. A művészek és együttesek ingyen vállalták a fellépést, köztük: Palya Bea, Jordán Tamás, Csernus Mariann, a Muzsikás Együttes, a Vujicsics Együttes, a Kaláka Együttes és a Fonó Zenekar.

Kadlecsik Zoltán kuratóriumi elnök arra a kérdésre, hogy nehéz volt-e meggyőzni az előadókat a részvételre? – elérzékenyülve csak annyit válaszol: „Gryllus Dániel egy hetilapnak nyilatkozva azt mondta: ha pár téglával hozzájárulhatunk fellépésünkkel a ház megvételéhez, akkor már megérte.”

És ehhez a házhoz sok tégla kell. Ezért számítanak a szervezők a céges felajánlásokra és arra, hogy mind a 460 jegy, tízezer forintos áron gazdára talál.

Kiszemelték a házat

Az alapítvány 500 fő üdültetésével számol évente, ezért számukra egy 300 négyzetméteres ház felelne meg a leginkább. Több ingatlant megnézve a tetszésüket egy főépülettel, udvarral és külön kis faházakkal ellátott épületegyüttes nyerte el. A realitásokkal számolva úgy gondolják, hogy a megvételre 30-40 millió forintot kell összegyűjteniük. A kuratóriumi elnök véleménye szerint racionális számítások alapján, két év alatt megtérülhet a befektetés, azt nem is említve, hogy ezek a gyerekek sokkal nehezebb helyzetből, sokkal kisebb lehetőséggel indulnak neki az életnek, mint más társaik. - Esélyt és lehetőséget kapnak és ez a „befektetés” azonnal megtérül. Remélem ezzel a véleményemmel, sokan egyetértenek – mondta az evangélikus teológus.
Az Uránia Nemzeti Filmszínház rendkívül jutányos áron bocsátotta rendelkezésükre a helyszínt. Az Argumentum Kiadó és Nyomda Kft. ingyen vállalta a meghívók és plakátok nyomtatását. A gálaest (egységesen tízezer forintos) jegyeit a Jegymester Kft. segítségével – a helyszínen kívül – interneten is meg lehet vásárolni.
A Magyarországi Evangélikus Egyház félmillió, a Nemzeti Kulturális Alap háromszázezer forinttal támogatta az est megrendezését.

A SzolidArt Vizuális Műhely Egyesület a gálaesten rendezett fotókiállítással hozza közelebb a gyermekek mindennapjait, érzéseit és sorsát a részvevőkhöz.

Az alapítvány munkájáról a www.angyalfa.hu oldalon olvashatnak többet az érdeklődők. A pénzadományokat a 11600006-00000000-11626495 (Erste Bank) számlaszámra lehet befizetni.

Gyerekek az alapítvány zánkai táborában, 2006-ban
Gyerekek az alapítvány zánkai táborában, 2006-ban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.