Művészetek Völgye: a jubileumi huszadik elhalasztva

- Elmarad az idei, a jubileumi huszadik Művészetek Völgye - közölte Márta István, a kapolcsi fesztivál fő szervezője.

A rendezvény anyagi hátterének megteremtése körül korábban több alkalommal is voltak problémák, Márta tájékoztatása szerint a jelenlegi gondok már nem kezelhetők, így nem maradt más megoldás, mint a Művészetek Völgye kihúzása a rendezvénynaptárból.

Az idén nem lesz fesztivál, ám azt Márta nem zárta ki, hogy jövőre vagy később, amennyiben az anyagi feltételek megteremthetők, mégis megtarthatják a jubileumi Művészetek Völgyét.

- Azért nem vállalhattuk be a huszadik kapolcsi fesztivál megrendezését, mert a kormány teljesen kivonult a rendezvény támogatásából - magyarázza a döntés hátterét Márta István. - Márpedig tavaly a magyar állam állta a fesztivál költségvetésének 32 százalékát, amit nem tudunk máshonnan pótolni.

Arról a főszervező egyelőre nem árult el részleteket, hogy lesz-e az idén nyáron valamilyen kulturális fesztivál a
Művészetek Völgye helyett Kapolcson és a környező falvakban. Az érintett települések polgármestereit azonban Márta István már tájékoztatta a terveiről: e szerint szeretnének tető alá hozni egy csökkentett büdzséjű és a korábbinál jóval szerényebb programkínálatú rendezvényt.

- Tudomásul vesszük, hogy az idén nem lesz Művészetek Völgye, ugyanakkor minden segítséget megadunk a szervezőknek, hogy a környék ne maradjon jelentős kulturális esemény nélkül - mondja Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere. - Még egy szolidabb programsorozatra is szükség van, mert ha az idén az összes program elmaradna, a fesztivált később nagyon nehéz lenne újraindítani. Ráadásul a környékbeliek számára völgymunkásként munkalehetőséget, szállásadóként pedig előre kalkulált bevételt is jelent a nyári rendezvény.

Tavaly csatlakozott a Művészetek Völgye településeihez Nagyvázsony, amelynek polgármestere, Fábry Szabolcs kérdésünkre elmondta: az elmúlt évhez hasonlóan az idén is önállóan készültek saját fesztiválprogramjaik megszervezésére, így a fő esemény elmaradása nem hiúsítja meg a július-
augusztus fordulójára tervezett nagyvázsonyi kulturális rendezvényeket.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.