Kizárják a pártból Heves város fideszes polgármesterét?

Várhatóan kizárják a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves város fideszes  polgármesterét - a Heves Megyei Hírlap értesülését maga az érintett  önkormányzati vezető erősítette meg szerdán az MTI-nek.



Hivatalos értesítést ugyan még nem kapott a kezdeményezésről, ám - mint mondta - tapasztalt erre utaló jeleket.  Tudomása szerint a Fidesz országos elnökségének március 20-i ülésén  tárgyalják a kizárására vonatkozó javaslatot, azt követően, hogy  aláírásgyűjtés kezdődött ellene a párton belül - közölte Csáki  Zsigmond.

Minderre azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond által  vezetett jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján  magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését.

A pályázat nyertese pedig éppen az az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.  Lapunk értesülése szerint utóbbi politikus eltávolítása is napirendre  került a pártban.

Ugyanakkor Csáki Zsigmond tagja a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz Polgári Frakciójának is, amely harcosan tiltakozott az ellen, hogy a szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés pályázatot írt ki az egri  kórház működtetésére.

A tendert végül a Fidesz országos politikusai által is  rendszeresen támadott HospInvest Zrt. nyerte.
Csáki Zsigmond mindennek kapcsán maga is úgy vélekedett:  eltávolításának az lehet az oka, hogy a helyi önkormányzat  magánvállalkozásnak adta át a hevesi rendelőintézet működtetését.

"Úgy látszik, sokakat zavar az, ha egy megválasztott vezető  adott helyzetben nem pártpolitikai döntést hoz, hanem a településen  élő állampolgárok hosszú távú érdekeit szolgáló megoldásokban  gondolkodik" - kommentálta a helyzetet a polgármester, aki 2006-os  megválasztásáig a Fidesz Heves megyei elnöki tisztét is betöltötte.

Balázs József, a Fidesz Heves megyei elnöke az MTI érdeklődésére  azt mondta: ilyen ügyekben állást kell foglalnia a párt megyei  elnökségének. Erre irányuló kérés pedig nem érkezett a testülethez.

Magyar István, a Fidesz egri elnöke azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben nem nyilatkozik.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.