Bokszban ragadt a lovitender: egy hónappal kitolták a döntést

Lassan őrölnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő malmai a lovi privatizációs eljárásában. A november 30-ai beadási határidő után 90 nap állt rendelkezésre a beérkezett egyetlen pályázat elbírálására.

A határidő múlt hét végén lejárt, ám hivatalos döntés az ügyben még nem született, és arról sem adott ki közleményt az MNV, hogy - élve az egyébként rendelkezésre álló lehetőségével - a kiértékelési időszakot meghosszabbítja-e 30 nappal.

Az MNV azt közölte lapunkkal, hogy a céget irányító Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a közelmúltban tárgyalt a lóverseny- és a bukmékeri fogadás szervezésére kiírt konceszsziós tenderről. Az álláspontját is kialakította, és azt elküldte a Pénzügyminisztériumnak (PM). (Lapunk korábban arról számolt be, hogy volt egy döntés a magánosításról, ahol eredménytelennek nyilvánították a beadott pályázatot, ám hivatalos tájékoztató azóta sem született.) A pénzügyi tárca azonban még nem határozott a kérdésben. Ezt pedig már csak azért is meg kell várni, mert párhuzamosan két eljárást indítottak el a lovi privatizációjának megkezdésekor. A Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező Kft. eladását az MNV koordinálja, míg a már említett bukmékeri fogadás szervezésére kiírt koncessziós tendert a PM. A kiírás szerint ahhoz, hogy egyáltalán szóba álljanak a kandidálóval, mindkét eljáráson el kell indulnia. Lapunk úgy tudja, a november 30-ai beadási határidőig beérkezett egyetlen ajánlatot az alagi téli pálya tulajdonosa, Winkler Márton adta be.

A vagyonkezelőnél kifejtették: mivel a Pénzügyminisztérium még nem határozott, ezért kezdeményezték az eljárási időszak 30 napos meghosszabbítását.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.