Több mint ötven gyermeket molesztált egy francia szerzetes

Egy francia szerzetes beismerte, hogy tizenöt év alatt több mint ötven gyermeket molesztált.

 

A le Parisien című napilap hétfőn számolt be arról, hogy Pierre-Étienne barát, a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség tagja több mint húszévi hallgatás után megpróbál könnyíteni lelkiismeretén.

2007 augusztusában rábízta sötét titkát egy ismerősére, és arra kérte, hogy jelentse fel a rendőrségen. Az idén február 4-én őrizetbe vett 57 éves fráter 1985 és 2000 között 5-14 éves gyermekeket molesztált, áldozatai között fiúk és lányok egyaránt voltak.

A vallási közösség vezetői már 1998 óta tudtak Pierre-Étienne barát pedofil tetteiről, de soha nem tettek feljelentést a rendőrségen, és csak 2000-ben tiltottak meg neki minden kapcsolattartást gyermekekkel. Egyrészt tartottak attól, hogy rossz fényt vet a vallási közösségre, ha nyilvánosságra kerül az eset. Másrészt nem nagyon bíznak a polgári igazságszolgáltatásban - legalábbis a vallási közösség egyik alapítója, Gérard Croissant Efraim egyik leveléből ez derül ki.

Az 1970-es évek elején alapított Nyolc Boldogság Vallási Közösséget egyedülálló elkötelezett hívők, családok és klerikusok alkotják. Az őskeresztény közösség példáját a lehető legszorosabban követik, kezdve a javak megosztásától, az önkéntes szegénységen át az intenzív szentségi és liturgikus életig. Jelenleg 35 országban, 79 alapításban 1500 közösségi tag él. Franciaországban a szektás mozgalmak ellen küzdő mozgalmak figyelmének homlokterében áll ez a közösség.

(MTI/EFE)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.