BKV-bérlet tetszés szerint

Mától kapható a BKV új havibérlete, amelyet mindenki tetszése és igénye szerinti dátumtól számított 30 napig használhat.

Az újdonság igazodik a naptárhoz, vagyis a szelvény pontosan annyi ideig lesz érvényes, ahány napos a hónap. A BKV-nál úgy gondolják, ezzel új korszak is kezdődhet a bérletvásárlási rendszerben: mivel a szelvényeket előre is meg lehet vásárolni, megszűnhetnek a hónap elején szokásos kígyózó sorok a pénztárak előtt. Az új szelvény a korábbi havi- és a 30 napos bérlet ötvözetéből született, miután az utóbbi egyre népszerűbb lett az utasok körében. A 8250 forintos havibérlet az igény szerint megválasztott kezdőnap 0 órájától a következő hónap azonos napját megelőző éjfélig érvényes.

Az átállás azonban vélhetően nem lesz zökkenőmentes, ezért a bérletpénztárak minden hónap 2-ától 10-éig a szokásosnál hosszabb ideig lesznek nyitva. A december havi szelvények január 5-én éjfélig, a kedvezményes éves bérletek pedig ma éjfélig érvényesek. A BKV ugyancsak ma éjfélig meghosszabbította azoknak a bérleteknek az érvényességét, amelyek 2007. december 31-én vagy 2008. január 1-jén jártak volna le.(N. H. E.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.