Keserű Mokka

Megújult a Mokka, a TV 2 reggeli magazinja: jelenleg Jakupcsek Gabriella az egyetlen olyan szereplője e műsornak, aki miatt nem gyújtjuk meg a gyufát, amelyet benzin- ben úszó tévénkre kívántunk dobni.

A korábban "vegyesen" működő, nézhető adásfolyam november 5-től két részre tagolódott: 7-től 8-ig - szerkesztői meghatározás - news-osabb lett, aztán bulvárt kínál. Tehát az első órában frankók és napkeltések vagyunk ("Megbukott-e az egészségügyi reform? Vendégünk: Horváth Ágnes"), majd annyira ellazulunk, hogy már kérdés közben leesünk a székről ("Tallós Rita új haja! Vendégünk: Tallós Rita"). Ezért nem kellett volna díszletre és munkabérre költeni, azért pedig pláne nem, hogy a bulvár-anyakirálynő Liptai Claudia mellett Tornóczky Anita, Árpa Attila és Papp Gergely is egyszerű performance-aival lepje meg a gyanútlan nézőt. Ám a "komoly" részben legalább ott van Jakupcsek, aki - oldván a bárgyú, percekért is hálás politikusokkal teli órát - empatikusan és jó ritmusban kérdez, noha drámai élmény lehet, mondjuk, az APEH-be rendelt Kupper Andrást hallgatni arról, hogy "ez nagyon gyanús", s hogy "azokat az orvosokat is behívták ellenőrzésre, akik deklaráltan nem fogadnak el vizitdíjat". Jakupcsek váltótársa, Azurák Csaba óriási sztár, csak időnként keményen futni hagyja alanyait; például a mondanivalóját magnógomb-nyomással kezdő és befejező Szili Katalint, aki a költségtérítést elintézi annyival, hogy "nem ez a probléma, hanem az, hogy emberek keveset keresnek", miközben a média futtatta szerencsétlen forradalmárral, az amúgy riadt Fáber Károllyal szemben úgy lép fel, mint apa a hülyegyerekével. "Ne nevezze hazafiaknak azokat, akik Molotov-koktélokat dobálnak!" - heveskedik, ami rendben van, csak akkor legyen már erő közjogi méltóságnál is felemelni a mutatóujjat, hogy tudniillik másfél milliós fizetésnél, állami utaztatásnál és fővárosi szolgálati villánál ne tessék fölvenni háromszázezret költségtérítésre.

Aztán gyufa után nézünk: jön a bulvárrész.

Árpa szimplifikált, így az a jobbik eset, amikor meg sem szólal, habár igazából mindegy is ez, mert a műsorvezetők közül valaki mindig kérdez. "Nők iskolája-program ösztöndíjat alapítottak vágytörténészek számára" - dobja föl a témát Claudia, s Judy Nero expornóshoz fordul: "Megmondom őszintén, tegnap egy professzor úr azt mondta nekem, valaha én voltam egy jó nő vagy szexbálványa voltam egy országnak, és most már csak egy anyuka vagyok. Téged mennyire zavar például, hogy te valaha voltál pornószínésznő és most már csak egy feleség vagy. Tehát, én szeretném újra, ha a munkások utánam fütyülnének az utcán!" E szinthez kell kapcsolódni, és sikerül is. A szintén tévedésnek minősíthető Papp a Zavadszky-haláleset kapcsán azzal nyit az özvegy előtt, hogy "bizony, nem épp a legvidámabb témával kezdjük a mai reggelt", majd a reménytelen Tornóczky ad számot tudásáról: "Izomszövet-elhalás, azt hiszem, ezt hallottam a hírekben." De utóbbinak van ilyen mondata is: "Itt lesz Zorán, és, azt hiszem, lesz egy nagyon érdekes beszélgetés is."

Meggyújtsuk? Ne gyújtsuk?

Álmunkban, azt hiszem, Draskovics Tibor a GDP-ről hadart Fresh Andinak, aki zavarában nyakmerevítőjét igazgatta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.