Az Ikarus Egyedi Kft. nem hosszabbít Mátyásföldön

Az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyár Kft. a közelmúltban jelezte az egykori mátyásföldi Ikarus-gyár helyén lévő ipari park működtetőjének, az angol Atlas Estates ingatlanbefektetési csoport érdekeltségébe tartozó Felikon Kft.-nek, hogy egyes, hamarosan lejáró bérleti szerződéseit nem kívánja meghosszabbítani. Hogy pontosan mikor távozik a nagy múltú vállalat egyik utódcége, arról még folynak a tárgyalások a két cég vezetése között. (Ahogy korábban beszámoltunk róla, az Ikarus Egyedi Kft. immár végnapjait éli a mátyásföldi ipari parkban.)

Egy azonban bizonyos: a terület ipari park jellegét továbbra is fent kívánja tartani a Felikon Kft., tekintettel arra, hogy raktárak és helyiségek iránt folyamatos az érdeklődés - tájékoztatta lapunkat Nagy Viktor, az Atlas magyarországi bérbe adható ingatlanjainak felelőse.

A Felikon cáfolta azt a korábbi információt, hogy a területen lakóparkot akarnának létrehozni. Azért, hogy a betelepülést fontolgatók számára kedvező feltételeket nyújtsanak, a közelmúltban fejlesztési programot indítottak. Közel 400 millió forintosból több mint 7000 négyzetméternyi csarnokot, raktárat és irodahelyiséget újítanak fel.

Az egykori autóbuszgyár területén kialakított parknak egyébként jelenleg is több mint 100 bérlője van, ezek közül jó néhány környékbeli kis- és középvállalkozó, ám egyre több nemzetközi hátterű társaság is megjelent már.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.