Szomjas oázis - Antológia a női testről

"A Szomjas oázis irodalmunk első kortárs antológiája a női testről. A kötet 56 írásából 36 kifejezetten a könyv számára íródott, a többit pedig szerzőtársaim ajánlották, vagy a hullámok által kivetett kincsként találtam irodalmi folyópartunkon." - írja a kötet fülszövegében Forgács Zsuzsa Bruria kreátor és anyaszerkesztő.

Az olvasó 33 kortárs szerző 56 művét olvashatja egy kötetben a női testről. Korunk legfontosabb történetei, legérdekesebb szerzői, irodalmunk első átfogó antológiája a női testről.

"Arra kértem társaimat az alkotásban, hogy írjanak a megfoganásról, szülésről, születésről és vetélésről. A gyermeki testről, öneszmélésről, felcseperedésről és a felnőtt nő testéről. Az önelfogadásról és önmegtagadásról, a betegségről és gyógyulásról, a test és lélek találkozásának és összefonódásának véget nem érő kalandjáról és talányáról. A 33 szerző által írt könyv rendkívül izgalmas kortárs freskót fest fel női szemmel a női testről, és így végre teljes fényben ragyoghat  férfiakkal közös emberi színpadunk mindeddig meglehetősen elhanyagolt, homályban leledző női oldala is." (Forgács Zsuzsa Bruria az elkészült antológiáról)

A Szomjas oázis szerzői:
Ágens, Babarczy Eszter, Bódis Kriszta, Csobánka Zsuzsa, Drozdik Orsolya, Erdős Virág, Fiáth Titanilla, Forgács Zsuzsa Bruria, Gordon Agáta, Hamaranna – Vincze Zita, Kapecz Zsuzsa, Kari Györgyi, Kiss Judit Ágnes, Kiss Noémi, Kupcsik Lidi, Ladik Katalin, Laik Eszter, Lengyel Nagy Anna, Lovas Ildikó, Malac  - Balog Judit, Mohás Lívia, Niran Judit, Orsós Viola, Polcz Alaine, Radics Viktória, Rapai Ágnes, Szabó Ildikó, Szécsi Magda Dzsendzsi, Szemethy Orsi, Tamás Zsuzsa, tequila rapido – Zomborácz Virág, Tóth krisztina, Zsámboki Mari

A könyv bemutatója 2007. október 31-én, szerdán, 16.30-tól kezdődik az Írók Boltjában, majd a Sirályban (VI. kerület, Király utca 50.) folytatódik, ahol világ-oázis zene és rövid felolvasások várják a közönséget.

További információ itt >>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.