Bauer Tamás kilép az SZDSZ-ből

Bauer Tamás zárt körben - az SZDSZ országos tanácsának hétvégi ülésén, Salgótarjánban - bejelentette, hogy kilép a pártból. Bauer az SZDSZ alapító tagja, korábban a párt ügyvivője és parlamenti képviselője volt.

A bejelentés közvetlen előzménye, hogy az országos tanács ülésén Bauer több határozati javaslatát is levették a napirendről. Egyik indítványa a pártfinanszírozásra vonatkozott: szerette volna elérni, hogy az SZDSZ (függetlenül attól, a többi párt is így cselekszike) tegye nyilvánossá saját gazdálkodását, a jövőben pedig csak magánszemélyektől fogadjon el adományokat.

Javasolta továbbá, hogy a választási és más politikai kampányok finanszírozására az SZDSZ hozzon létre elkülönített számlát.

Bauer írásban is összefoglalta, hogy mi vezetett a kilépéshez: a szöveget elküldte lapunknak. A döntés – állapította meg – évek óta érett, mivel „fontos politikai kérdések egész sorában vált számomra elfogadhatatlanná a jelenlegi pártvezetés álláspontja és gyakorlata.

A párt vezetőit, korábbi és jelenlegi kormánytagjait súlyos felelősség terheli azért a gazdaságpolitikáért, amely az előző parlamenti ciklusban a pénzügyi csőd közelébe juttatta az országot. Magam rendszeresen szorgalmaztam ennek a politikának a megváltoztatását, de eredménytelenül. A párt vezetői mindmáig nem látják be, hogy hibáztak.”

Bauer úgy véli, az „SZDSZ maga is részese annak, hogy a magyar politikai osztály elszabotálja a közélet megtisztítását a rendszeres anyagi visszaélésektől.”

Bauer Tamás
Bauer Tamás
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.