Torna-vb: Berki Krisztián ezüstérmes, Gál Róbert olimpiai kvótát szerzett

Berki Krisztián ezüstérmes lett a lólengés döntőjében a stuttgarti tornász-világbajnokságon, és ezzel nem szerzett olimpiai kvótát. Az első helyen a kínai Hsziao Csin (Xiao Qin) végzett.

A nyolcas fináléban az volt a kérdés, hogy a selejtezőt nyerő Hsziao Csin vagy Berki diadalmaskodik-e, mert ők ketten mindenkinél jobb gyakorlatot tudnak bemutatni. A kínait negyedikként, a magyar Európa-bajnokot pedig ötödikként szólították. Hsziao hibátlanul tornászott, és kirívóan magas, 16,300 pontot kapott. Berki egészen a végéig remekül teljesített, ám a leugrás előtt elveszítette lendületét, így odalett a remélt arany és a pekingi indulási jog.

Eredmény:
lólengés,
a világbajnok: Hsziao Csin (Kína) 16,300 pont 
2. Berki Krisztián 15,700 
3. Louis Smith (Nagy-Britannia) 15,600

Gál Róbert olimpiai kvótát szerzett

Gál Róbert a hétfő-keddi selejtezőben éppen nem tudta kiharcolni a pekingi részvételt, azonban a szombati talajdöntőt az a brazil Diego Hypolito nyerte, aki már korábban indulási jogot szerzett, és így megnyílt Gál előtt az ötkarikás szereplési lehetőség.

"Tudtam, hogy mennyire kevésen múlik a dolog, és tényleg csak a talaj végét vártam. Nagyon boldog vagyok. Mindenkinek nagyon köszönöm, aki szorított nekem, és külön köszönöm edzőmnek, Vereczkei Istvánnak. Jó, hogy két olimpián ott tudok lenni. Fárasztó és izgalmas volt így várni, de megérte. Gratulálok Krisztiánnak az ezüstéremhez" - nyilatkozta Gál Róbert.

A vb-n korábban Böczögő Dorina jutott olimpiai kvótához.

 

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.