Nagymező utca: kell mélygarázs

A terézvárosiak zöme megépítené a Nagymező utcai mélygarázst, ha rajta múlna - vonta le a helyi önkormányzat a következtetést egy felmérésből, amelyre 247 válasz érkezett a szűkebb környékről. A kerület vezetősége 1800 kérdőívet küldött ki.

Mi a véleménye a jelenlegi Nagymező utcai állapotokról? - olvashatták a címzettek az első kérdést, amelyre a zöm, 47 százalék azt válaszolta, hogy felháborítónak tartja az ügyet, kezdődjön meg végre a mélygarázs építése. Az ugyancsak felháborodottak, de az eredeti állapotok visszaállítását pártolók 31 százaléknyian voltak.

A válaszokból kiderül, hogy a többség szerint a kerületnek szüksége volna mélygarázsra: a kérdőívet visszaküldők több mint fele érzi így, az abszolút nemek aránya mindössze 17 százalék. 26 százaléknyian azt írták vissza, hogy kellene ugyan garázs, de olyan, amelyet a környezet védelmének szem előtt tartásával építenek meg. Az igenlő válaszok nagy számát magyarázhatja, hogy - legalábbis a felmérés szerint - a zömnek, azaz csaknem hatvan százaléknak gondot jelent a parkolás a városrészben.

Az önkormányzat konkrétan is rákérdezett a kerületieknél: pozitívan vagy negatívan érintené-e őket, ha megvalósulna a Nagymező utcai mélygarázs? Kétszer annyian voltak, akik azt állították, hogy pozitívan (62, illetve 31 százalék). A felmérés szerint a városrész lakói akkora rokonszenvvel viseltetnek a mélygarázs, mint technikai megoldás iránt, hogy 64 százalékuk ezzel oldaná meg a helyi parkolási problémákat. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy 18 százaléknyian egy az egyben kitiltanák az autókat a környékükről: ők így oldanák meg a problémát.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a több civil csoport által is hevesen ellenzett Nagymező utcai mélygarázs sorsa egyelőre bizonytalan. A XIII. kerületi építési hatóság fog határozatot hozni, lehet-e vagy sem. (B. T.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.