Hatnapos HÉV-szünet

Mától hat napig, augusztus 29-ig nem közlekedik a szentendrei HÉV. Ez idő alatt a felújított vonalat tesztelik, az utasokat buszok szállítják.

A szerelvények pótlására a Batthyány tér és Békásmegyer között HP1 jelzéssel közlekednek a buszok, a HP2-es járatok pedig Békásmegyer és az Árpád híd pesti oldala között járnak. Békásmegyer és Szentendre között megszokott rendben közlekedik a HÉV.

A próbaüzem a HÉV felújításának most befejeződött első üteméhez kapcsolódik - jelentette be Bősze Sándor, a BKV főosztályvezetője tegnap. A két éve kezdődött felújítás során teljes vágányrekonstrukciót hajtottak végre, megújult az áramellátás, és modern biztonsági rendszert alakítottak ki. A felújításnak köszönhetően huszonöt százalékkal sűrűbben, akár hárompercenként is közlekedhetnek a vonatok. A kocsik utasterét kamerákkal látták el, segélyhívó rendszert építettek be, illetve minden peronon lehetősége lesz az utasoknak menetrendi információkat lekérni a megállókba telepített kijelzőkön - mondta a főosztályvezető.


Továbbra sincs megállapodás a BKV és a szakszervezetek között a béremelés mértékéről, így a szeptember 4-re meghirdetett sztrájk is érvényben van. A szakszervezetek közben munkaügyi bírósághoz fordultak, mert a munkáltató elkezdte összeírni, hogy kik hajlandóak dolgozni - illetve kik nem - a sztrájk alatt. A sztrájk napjára a főjegyző iskolai szünetet rendelhet el.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.