Müller ki-, Kedves beszállt a Szigetbe

Müller Péter Sziámi eladta Sziget Kft.-beli tulajdonrészét társainak, Gerendai Károlynak, Takács Gábornak; új tulajdonosként pedig a Hajógyári Sziget-fesztivál mellett számos könnyűzenei rendezvény mögött álló cégben megjelent Kedves Ferenc nagyvállalkozó - erősítette meg a NOL információit Takács Gábor, a Sziget Kft. ügyvezetője.

Az ügyletet megelőzően a két eredeti alapító, Müller Péter Sziámi és Gerendai egyaránt 45-45 százalékot tulajdonolt a cégből; emellett Takács Gábor, aki 10 éve a társaság ügyvezetője, 2003 óta 10 százalékos tag. Mivel a tulajdonostársaknak a korábbi megegyezések szerint elővásárlási joguk volt, Gerendai 10, Takács pedig 20 százalékkal toldotta meg tulajdonrészét: így Gerendai Károly – a cég eddigi feje – 55 százalékával többségbe került.

Kedves Ferenc, aki állateledelgyára révén 100 leggazdagabb magyar között tudhatja magát, ciprusi érdekeltségén, a Langham Ltd.-n keresztül 15 százalékos részesedést vásárolt magának. Az üzletember Takács Gábor főiskolai iskolatársa, és „lelkes Sziget-rajongó”. Müller Péter Sziámi, aki már több éve idegennek érezte magától az üzletemberi feladatokat, úgy vélte, az ügylettel nem csorbulnak a társaság „alapelvei és céljai”.

A zenész kreatív igazgatóként továbbra is a társaságnál marad. A vételárat a felek nem közölték, a többi érintettet nem tudtuk elérni. A közlés szerint amellett, hogy a kivásárlás abszolút baráti, Kedves Ferenc a rendezvényszervező cégnek „erős pénzügyi hátteret jelent”. Takács Gábor ugyanakkor kérdésünkre tagadta, hogy megrendült volna a társaság anyagi helyzete: a kft., csakúgy, mint eddig, valószínűleg idén is nyereséges lesz – szögezte le. Így tehát az ügylet nincs összefüggésben azzal, hogy az idei Sziget-fesztivál a rossz idő, valamint egyes szponzorok és a támogatás elmaradása miatt mintegy 100 millió forintos veszteséget hozott. Későbbiek során viszont, ha tagi kölcsönre lenne szükség, ők – mármint Gerendai és Takács –  nem tudnának százmilliós nagyságrendű összeget előteremteni – mondta.

Sziámi
Sziámi
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.