Teljes a hivatalok ellenszegülése Malina Hedvig ügyében

Újabb elutasított panasszal bővül a nyitrai magyar egyetemista, Malina Hedvig ügyvédjének aktája: a nyitrai kerületi ügyész szerdán nem fogadta el Roman Kvasnica panaszát, aki azt kifogásolta, hogy az ügyfelét tavaly szeptemberben hamis indokkal csalták be a rendőrségre, ahol órákon át faggatták és előzetes letartóztatással fenyegették meg, végül vádindítvány is készült ellene.

Malina Hedviget, állítása szerint, tavaly augusztusban két bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt az utcán. A rendőrség szerint az ügyet a lány csak kitalálta, így kihallgatása során megtévesztette a nyomozó hatóságokat. Mivel vallomását esküvel is megerősítette, a hatóságok megtévesztéséről és a hamis tanúzásról szóló ügyészi indítvány alapján a bíróság akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti.

Hedvig panaszainak egy év leforgása alatt egyszer sem volt foganatjuk.

Az ügyvédnek ezúttal sem engedték meg, hogy betekinthessen az ominózus kihallgatásról készült rendőrségi videó-felvételbe. Az ügyész indoklása túlságosan általános, nem értelmezhető, mert mindössze arra hivatkozott, hogy "rendkívüli okokból" tagadja meg a videó-felvételek megtekintését.

Kvasnica az újabb panaszok elutasításáról még nem kapott értesítést, de több szlovák médiában is arra utaló nyilatkozatot tett, hogy a hatósági törvénytelenségek miatt az ügy a hivatalok részéről egyre nehezebben kezelhető.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.