Szemtanúk az oktogoni lövöldöző perében

A szemtanúk és a sértettek meghallgatásával folytatódott az oktogoni lövöldöző büntetőpere kedden a Fővárosi Bíróságon. Bódi Zsolt több emberen elkövetett emberölés miatt áll bíróság elé, amiért 2000. július 4-én két embert megölt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített az Oktogonnál lévő McDonald\'sban, illetve a gyorsétterem környékén.

Bódi Zsolt 2000. július 4-én összeveszett a barátnőjével, majd magához vette a fegyverét, mert öngyilkos akart lenni. A vádirat szerint késő este elindult a Teréz körút felé, bement a gyorsétterembe, ahol másfél méterről fejbe, illetve mellkason lőtt három fiatalt, majd az utcán menekülve hasba lőtte negyedik áldozatát is. Ketten életüket vesztették, ketten életveszélyesen megsebesültek. Bódi egyik áldozatát sem ismerte, s az eljárás során nem tudott magyarázatot adni tettére. A szakértők szerint a 26 éves férfi nem elmebeteg, intelligenciaszintje azonban nem éri el egy általános iskolát végzettét.

Az életben maradt sértett a tárgyaláson elmondta: a lövések előtt Bódi így szólt: "Most megkapjátok!" Az egyik tanú arról számolt be, hogy a lövöldözés után az utcáról visszaindult az étterembe, mikor szembetalálkozott Bódival, aki ráfogta a pisztolyt, és megkérdezte: van valami probléma? - Mondtam, hogy nincs, mire továbbment, de mindjárt hallottuk, hogy újra kétszer elsütötte a pisztolyt. Ezután a McDonald\'s felől jött egy másik férfi, akinek a fejéből lüktetve spriccelt a vér. Időközben megjelent két rendőr, akik először nem is igazán hitték el, hogy mi történt. Végül az Aradi utcában a rendőrök elfogták a lövöldözőt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.