Budapest lakói a legelégedettlenebbek között

Hetvenöt európai város közül hatvanegyedik helyezésével Budapest az utolsók között szerepel a lakók elégedettségi mutatói alapján - olvasható abban az Európai Bizottság megbízásából készített Gallup-felmérésben, amit hétfői számában ismertetett a Magyar Nemzet.

 A Flash Eurobarometer keretében készült kutatásból kiderült, hogy a Budapesten élők leginkább a köztisztasággal, a tömegközlekedéssel és a zajterheléssel elégedetlenek. A magyar fővárost a felmérés szerint jócskán megelőzte a harmincnyolcadik helyen álló Miskolc, de előrébb végzett többek között Kolozsvár, Kassa, Prága, Zágráb, Ljubljana, Tallinn és Riga is.

A Magyar Gallup Intézet "Budapest, te csodás?" címmel közzétett anyaga az Európai Bizottság megbízásából 75 európai nagyvárosban készült, s a városi élet különböző dimenzióival való elégedettséget vizsgálta.

A kutatás egyebek mellett azt is megállapítja, hogy Budapest lakói szerint városuk hátul, a 61. helyen kullog, a Miskolcon élők viszont a középmezőnyt jelentő 38. helyre sorolták Észak-Magyarország központját.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.