Fertőzött magyar csirke Romániában
Az aradi szakértők élelmiszer-elemzési vizsgálatának eredményét a bukaresti higiéniai és közegészségügyi intézet is megerősítette.
Agud közölte, hogy a zár alá helyezett hús visszaszállításához szükséges formaságok intézését már elkezdték. Már csak a magyar központi állategészségügyi hatóság jóváhagyására van szükség, hogy a szállítmány visszakerülhessen Magyarországra.
A Magyar Televízió péntek esti híradója szerint az Arad megye egyik legnagyobb raktárában megtalált húst a boltokba szállítás előtt fedezték fel. Bognár Lajos főállatorvos-helyettes az MTI érdeklődésére korábban elmondta: a baromfihúsban gyakran előfordul a szalmonella. Ez nem jelent súlyos kockázatot, mert a szalmonella normál konyhatechnikai eszközökkel elpusztítható. Közölte: a hatóságoknak a konkrét üggyel kapcsolatban nincs intézkedési kötelezettségük, mivel az élelmiszer-vállalkozók felelőssége, hogy megoldják a problémát - mondta Bognár Lajos.