Szeles Mónika megkapta a magyar állampolgárságot

A volt világelső Szeles Mónika - teljes titoktartás mellett - a napokban letette a magyar állampolgári esküt - amint erről a sportforum.hu beszámolt. A volt teniszcsillag érkezéséről még a hazai tenisztársadalom legjelesebb képviselői sem tudtak semmit.

"Személy szerint, noha erről korábban semmit sem hallottam, nagyon örülök Mónika lépésének, hiszen, ha szándékában áll, akkor nagyon sokat tehetne a sportágért" - mondta Taróczy Balázs, aki egyetlen magyarként, 1985-ben a svájci Heinz Günthardttal megnyerte a wimbledoni teniszbajnokságot.

"Számomra is újdonság erejével hatott a hír" - nyilatkozta a korábbi többszörös magyar bajnok Noszály Sándor. "Hosszú ideje ápoljuk a barátságot, többször járt Magyarországon, végtelenül örülök, hogy így döntött."

Az Újvidéken 1973. december 2-án született, később amerikai színekben versenyző Szeles Mónika pályafutása során kilenc Grand Slam-tornát (4 Roland Garros, 3 Australian Open, 2 US Open) nyert meg. A kilencvenes évek elején vitán felül a világ legjobbja volt,  ám 1993-ban egy zavarodott Steffi Graf rajongó drukker hátba szúrta  a pályán, ezért hosszú ideig nem versenyezhetett. Visszatérése után  már nem tudta megismételni nagy sikersorozatát. Pályafutása során 53 tornagyőzelmet aratott, utoljára 2002-ben Madridban nyert versenyt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.