Megépül a csepeli lakópark

Ezren írták alá azt a petíciót, amelyet a csepeli Királyerdő megmentéséért adtak át tegnap a polgármesternek a helyi lakosok - tudtuk meg Tamás Juliannától, a civilek szószólójától. A városrészben élők egy leendő lakópark építésétől féltik a Duna-parti pihenő- és szabadidős területüket.

Pedig a majdani beruházás, az Ibisa Kft. által felépítendő lakópark nem érinti hátrányosan az ott élők pihenési, sport- és szabadidős lehetőségeit - mondta el a Népszabadságnak Tóth Mihály, a XXI. kerület polgármestere. Mint arról már beszámoltunk, a királyerdeiek szerint a hatszintes, több száz lakásos tömb elveszi előlük a kilátást, rombolja a zöldkörnyezetet, s veszélyezteti a több évtizede bejáratott kirándulóhelyeiket.

Tóth Mihály elismerte, valóban vannak kibékíthetetlen ellentétek, de az ott élők fellebbezését az elvi építési engedély ellen már a közigazgatási hivatal is elutasította. Az önkormányzat folyamatosan egyeztet a beruházóval, hogy a lakópark a lehető legkevesebb érdeksérelmet okozza. Ráadásul a házak a már bezárt, elkerített napközis tábor területén lesznek. A júniusban esedékes rendkívüli testületi ülésen mindenki kifejtheti a véleményét, ezeket kell összefésülniük a felelősöknek.

A szóban forgó Ráckevei-Duna-ág 2,5 kilométer hosszú, ebből mindössze 120 métert érint a lakópark, kerítése a parttól 15 méterrel beljebb húzódik majd - hangsúlyozta a polgármester.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.