Harc a Királyerdőért

Több száz csepeli lakos demonstrál ma délután a Ráckevei Duna-ág mellett fekvő Királyerdő zöldterületeinek védelmében, az önkormányzat épülete előtt. Szeretnék megakadályozni a Királyerdőre tervezett hatszintes épületekből álló lakópark megépítését, és a kiránduló-, pihenő- és horgászhelyek, fürdő- és sportlétesítmények pusztulását - tudtuk meg Tamási Juliannától, a tiltakozók egyik szószólójától.

Csepel 2005-ben eladta a sziget északi csücskének 82 hektárnyi területét a spanyol Fadesának 11 milliárd forintért. Tamási szerint a szóban forgó építkezést a holdinghoz tartózó Ibisa Kft. jegyzi. A kerület őszszel tájékoztatta őket arról, hogy a beruházó megkapta az elvi építési engedélyt. A tiltakozók ma petíciót is átadnak az önkormányzat illetékesének.

A terület fideszes önkormányzati képviselője, Németh Szilárd támogatja a lakók törekvéseit. Kezdeményezésére rendkívüli képviselő-testületi ülésen foglalkoznak majd az üggyel.

Csepel egyelőre semmilyen formában nem kommentálta az ügyet. Polgár György sajtófőnök közölte, a helyi lapban meghirdették az e témában összehívott lakossági fórumot. Ezt követően Tóth Mihály (MSZP) "polgármester a szakmai vezetőkkel, így a főépítésszel közösen jut majd valamilyen következtetésre".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.