Tisztelgés az őszödi beszéd előtt

A politika olyan, mint amilyenné teszed, amilyenné válni hagyod. Ha a narancssárga tablettát választod, minden marad a régiben - üzeni egy internetes propaganda-oldal, amely az Őszödi beszéd nagyszerűségéről igyekszik meggyőzni a látogatót.

Mi köze a Mátrixnak Balatonőszödhöz? Megtudod, ha rákattintasz az www.oszodibeszed.com oldalra. De ne ugord át, mint szoktad, az intrót, mert akkor soha nem tudod meg. Hallgasd meg és/vagy olvasd el, amit az – egyelőre – ismeretlen, de kétségkívül MSZP-, vagy inkább Gyurcsány-közeli szerző az alföldi Morpheus (a Mátrixban a népét a fogságból kivezető hős!) szájába adott. 

Dúl a csata a kis magyar kibertérben a nagy magyar néppártok első emberei között.

Gyurcsány blogjára a Fidesz sokáig nem adott adekvát választ, a minap aztán megjelent az OV TV  (amiről egy blogger azt írta: ha Rákosi Mátyás seggnyalóinak olyan technikai lehetőségei lettek volna, mint amilyeneket Orbán Viktor emberei használnak, még ma is az ő képével vonulnánk mindannyian. Ugye milyen jó, hogy felvonulásra alkalmatlanná tették a Felvonuási/56-osok teret?!).

Az OV TV – ejtsd: ovitévé – koncepciójában a közszolgálati televízió Önök kérték c. elnyűhetetlen műsorára hajaz, és nincs ok kétségbe vonni: van rá igény, hogy az emberek face-to-face, kvázi élőben, de mindenképpen frissen kapjanak választ az élet kis és nagy kérdéseire a Fidesz elnökétől. A site-ról talán csak egy, a felhasználó (rajongó) által távvezérelhető webkamera hiányzik, amúgy technikailag teljesen rendben van a dolog.

Illetőleg, ki tudja? Ki tudja, mi lesz az ellenzék vezére kiberbarkácsainak viszontválasza a Gyurcsányközeli digitális online-propagandisták fenti produkciójára, arra, amely a multimédiás tartalomkészítés elég széles eszköztárát (video, játék, kvíz, webshop stb.) dobja be egyetlen cél érdekében: elmagyarázni végre a magyar embereknek, hogy az „öszödibeszéd” a világ legjobb, legőszintébb, legjobb indulatú beszéde volt – még ha egy kicsit, vagyis nagyon vulgáris is.

"Ez egy tribute oldal" - jelentik be a készítők, akik a "Balatonőszödi Felszabadító Front"-ként jegyzik az oldalt - (tribute egyébként tisztelgést jelent), majd elmagyarázzák, hogy az "Az őszödi beszéd az elmúlt évek legőszintébb, legbecsületesebb politikai beszéde volt." "Az Őszödi beszéd nem az, aminek eddig hitted" ... "Lószart mama". .."Tévedsz. Te is a Mátrix foglya vagy." ... "A jobboldali hangszórókból ismételgetett remix épp az ellenkezőjéről szól, mint maga a beszéd. Manipuláció, aminek te is bedőltél. Mostanáig. Nyisd ki a szemed, használd a füled. Szabadítsd fel magad. Isten hozott a való világban."

A következő  kattintással aztán elkezdődik a kivezetés a Mátrix fogságából, de ezt már az olvasóra bízzuk.

Szó szerint

A politika olyan, mint amilyenné teszed, amilyenné válni hagyod. Ha a narancssárga tablettát választod, minden marad a régiben. A hiszékenyek hinni akarnak, nem látni. De ha mered a piros tabelttát választani, rájössz, hogy a politika mindeddig gyereknek nézett. Rájössz, hogy nagyobbat szívsz egy szép hazugsággal, mint egy időnként csúnya igazsággal. Rájössz, arra is, hogy ez a beszéd éppen az ellenkezőjéről szól, mint amit sulykoltak róla. Tiéd a választás.

Erősen kétséges, hogy az őszödi beszéden (annak rövid vagy hosszú változatán, mindegy) felháborodott emberek majd revideálják álláspontjukat, ha végigkattintgatják az oldalt, és mondjuk a Lehallgató leleplező című interktív játék során háromnál több alkalommal kapják az arcukba az üzenetet: "Elkúrtad".  Akik pedig eddig is elfogadták „a Ferit” Őszöd ide vagy oda, azokért kár volt a nagy befektetés. Ők azon is kiválóan szórakoznak, hogy ha a www.orbanviktor.com címre kattintanak, a Wikipedia angol változatában a populizmus címszóra jutnak. Mondom, dúl a csata kibertérben.


Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.