Mintegy százan ünnepelték Kádár János születésnapját a sírjánál

Több százan vettek részt a Magyarországi Munkáspárt 2006 és a Kádár János Baráti Kör szombati rendezvényén Budapesten; az emlékezők a 95 évvel ezelőtt született, egykori kommunista pártvezető, Kádár János, közelmúltban meggyalázott sírhelyénél is tisztelegtek.

"Kádár Jánost nem sajátíthatja ki senki, emlékét az egész országnak meg kell őrizni. (...) Aki az ő sírját meggyalázta, az az ország történelmét gyalázta meg" - mondta Fratanolo János, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke több száz fős, többnyire idős emberekből álló hallgatósága előtt a Vasasszakszervezet dísztermében rendezett ünnepségen.  

Az eseményen, ahol a kubai és a vietnami nagykövetség is képviseltette magát, a pártelnök az MTI-nek elmondta: nem értenek egyet a Thürmer Gyula vezette Magyar Kommunista Munkáspárttal, melynek vezetősége újraakarja temettetni Kádár Jánost. "Mi hiszünk abban, hogy a meggyalázott sírból eltűnt csontok meglesznek és azok újratemetéséről a magyar kormány fog majd gondoskodni" - fogalmazott.  

A rendezvény végén 100-150 szimpatizáns átsétált a Fiumei úti sírkertbe, hogy egy szál piros szegfűvel tisztelegjen az egykori pártelnök sírjánál.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.