Kommandósdit játszottak

Jelentéktelenné vált az eurovíziós dalfesztivál Leslie Mandoki magyar származású könnyűzenei producer szerint, aki élesen bírálta az eseményt, mert - mint mondta - a fesztivál egyre inkább ellaposodik, a tartalom már egyáltalán nem számít. A Revue című hamburgi magazin legújabb számában megjelent interjúban a neves zenész-producer úgy vélte, a rendezvény létét csak az igazolhatja, ha a zenei világot hosszú távon meghatározó együttesek bukkannának fel, mint például a maga idejében volt az Abba. Mivel ilyesmire már nincs példa, a dalfesztivál a jelentéktelenségbe süllyedt. (MTI)

Kommandósdit játszottak. Eljárást indított a rendőrség azzal a két, tizenéves fiúval szemben, akik kommandós üldözést játszottak egy békéscsabai ipari épület tetején. A megyeszékhelyen kedd délután, háromnegyed 5 körül figyeltek fel a járókelők arra, hogy fekete csuklyás alakok üldözik egymást a vámudvar területén, egy épület tetején. A tetőn lévő mozgástól megrémülve hívta a helyi rendőröket egy járókelő, aki elmondta, hogy a két alak egyike egy fegyverszerű tárgyat tart a kezében. A kiérkező rendőrök látványától az üldözés egyszerre abbamaradt: kiderült, hogy a 16 és 18 éves fiúk szórakozásból játszottak kommandósdit. Fegyverük egy M-16-os géppisztoly akkumulátorral működő műanyag utánzata volt, amely sorozatlövésnél hangot is kiadott. A történtek miatt a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendzavarás miatt eljárást indított a két fiú ellen. (HavariaPress)

A Vámos-klub ma esti vendége Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas vezetője lesz. Vámos Miklós a Magyar Irodalom Barátai sorozatának legújabb darabja ma este 7 órakor kezdődik az Alexandra könyvesházban, a budapesti Nyugati téren. Egy a kérdések közül: Nem zavarja-e, ha egyesek azt hiszik, ő írta az általa énekelt magyar verseket? (Népszabadság)

Faültetéssel ünnepli 15. születésnapját Budapest legnagyobb állatotthona. A Noé Állatotthon Alapítvány és a Magyarországi Föld Egyesület szeretettel várja az állat- és természetbarátokat május 12-én, szombaton 10 és 14 óra között a XVII. kerületi állatotthonban tartandó faültetésre, mellyel nem csak az állatotthon születésnapját, hanem egyben az idei Madarak és Fák Napját is ünnepelik. (Népszabadság)

A Hemingway Alapítvány kuratóriuma felhívja a hazai egészségügyi ellátásban, az orvosi kutatásban részt vevő intézmények és intézetek munkatársainak figyelmét, hogy a Dr. Szabó György ösztöndíjra felterjesztést lehet tenni. A díjat évente a hazai orvostudomány egy kiemelkedő egyéniségének adományozza az alapítvány. Az írásban (1023 Budapest, Bécsi út 13.) benyújtott, rövid szakmai javaslattal és curriculum vitae-vel ellátott jelölések beküldési határideje 2007. június 10. Az ösztöndíjat októberben a Magyar Tudományos Akadémián adják át. Az ösztöndíj az idén 1 300 000 forint. (Népszabadság)

Eszmélet. A baloldal helyzete Magyarországon és a világban címmel tartják meg az Eszmélet Akadémia záró rendezvényét ma 18 órakor, a Kossuth Klub (Bp. VIII., Múzeum utca 7.) szám alatti helyiségében. A beszélgetésben részt vesz Bartók Gyula, Bartha Eszter, Harsányi Iván, Kállai R. Gábor, Konok Péter, Krausz Tamás, Szalai Erzsébet és Tamás Gáspár Miklós. A belépés ingyenes. (Népszabadság)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.