A keletinél is nekilátnak a metróépítésnek

A 4-es metró Keleti pályaudvari állomásának építése május 10-én kezdődik  közműkiváltási munkálatokkal, ezért forgalmi változások lesznek -  közölte a BKV hétfőn. Az új metró első szakaszának ideiglenes végállomása a Keleti pályaudvaron lesz, itt találkozik majd a 2-es és a 4-es vonal.


Az építkezés első szakaszában áthelyezik azokat a csatorna-, víz-, gáz- és elektromos vezetékeket, amelyek útban lennének az állomásépítés során.

A VII. kerületben, a Thököly út érintésével a Garay utcában a Hernád utca és a Rottenbiller utca közötti szakaszon egy jelentős vízvezeték kiváltására is szükség van. Ez a munka előre láthatóan június 20-ig fog tartani. Az érintett területeken részben szünetel az autósforgalom, illetve megszűnik a parkolás lehetősége.

Május 20-tól két hónapon keresztül, július 20-ig egy földfelszín alatti optikai kábel kiváltására kerül sor a Baross tér körül. A munkálatok út- és járdafelbontásokkal, félpályás útlezárásokkal  járnak együtt.

Az állomás szerkezete a Thököly út alatt helyezkedik majd el, az úttal közel párhuzamosan.

A munkálatok második szakasza még több közműkiváltással jár együtt, ezek tervezése jelenleg is folyik, megvalósításuk őszre várható. Ezt követően kezdődhet majd meg a tényleges állomásépítés.

Május végén átadják a 2-es metróvonal Keleti pályaudvari állomásának második kijáratát, melyet még 2005-ben kezdtek el építeni. Az új kijáratra azért is szükség van, mert a mostani kijáratot az új állomás építése miatt le kell majd zárni.

A 4-es metró alagútjai a meglévő metróalagutak felett haladnak  majd el. Az új metróállomás megépítése után a Baross tér teljesen átalakul.

Az állomásépítés szerkezetének befejezése 2009 őszére várható - közölte a BKV.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.