Charles Simonyi hétfőn Magyarországra látogat

Charles Simonyi hétfőn Magyarországra látogat - közölte a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke szerdán. Horváth András tájékoztatása szerint az amerikai-magyar űrturista, aki a múlt szombaton tért vissza a Földre, hétfőn délelőtt közéleti személyiségekkel, délután pedig magyar tudósokkal és diákokkal találkozik Budapesten.

"Simonyi Károly első útja, ahogy őt kiengedik a karanténból, Magyarországra vezet" - mondta a szervezet vezetője.
Mint hozzátette, a hétfő délutáni szakmai beszélgetést a Magyar Asztronautikai Társaság, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat rendezi.

Az eseményen felszólal Horváth László, a technikum igazgatója, Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium  államtitkára, a Magyar Űrkutatási Tanács elnöke, harmadikként pedig Horváth András, aki a Magyar Asztronautikai Társaság elnökeként emlékérmet ad át Charles Simonyinak. 

Horváth András egyelőre nem tudott választ adni arra, Charles Simonyi magával hozza-e azokat a memóriakártyákat, amelyekre űrutazása idején adatokat rögzített.

Charles Simonyi április 7-én indult útnak. A Szojuz TMA-9 űrhajó  visszatérő egysége a múlt szombaton szállt le, az űrturista két  hivatásos űrhajós, az orosz Mihail Tyurin és az amerikai Michael  Lopez-Alegria társaságában tért vissza a Nemzetközi Űrállomásról. A kabin a kazahsztáni sztyeppén, Dzsezkazgantól mintegy 135 kilométernyire északra ért Földet.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.