A Joggal a Jogállamiságért Egyesület az OVB-hez fordult

A Joggal a Jogállamiságért Egyesület szerint az Országos Választási Viták ellenzéki bírálata koptatja a jogállami intézményekbe vetett bizalmat.

"Az ügyészség és a rendőrség után, most az Országos Választási Bizottság került a vádlottak padjára, miután a legnagyobb ellenzéki párt által kezdeményezett, népszavazásra ajánlott kérdések közül néhány hitelesítését következetesen megtagadta" - olvasható az egyesület közleményében. 

A civil szervezet szerint az Országos Választási Bizottság világos érvekkel támasztotta alá a határozatait, és felhívta arra az alkotmányos problémára a figyelmet, miszerint jelenleg hiányzik a törvényi rendezése annak, hogy az eredményes ügydöntő népszavazással hozott döntés meddig kötelezi az Országgyűlést. Mindezek miatt az OVB Alkotmánybírósághoz fordult.

A Joggal a Jogállamiságért Egyesület szeretné, ha az ellenzéki pártok által kezdeményezett népszavazás körül kibontakozott vita szakmai kérdések körül folyna, ezért szükséges, hogy ismerje meg a közvélemény az Országos Választási Bizottság döntései ellen benyújtott kifogásokat.

Felkérjük ezért  az Országos Választási Bizottságot, hogy tegye közzé a népszavazási határozatai ellen benyújtott kifogásokat  és az általa, az Alkotmánybírósághoz benyújtott indítványt - olvasható a Joggal a Jogállamiságért Egyesület közleményében.

(forrás: NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.