Hanyag kezelés a Nagymező utcában?

A terézvárosi önkormányzat elmulasztott bírságot és díjat szedni a  helyszínt jogcím nélkül birtokló beruházótól - állítja a Védegylet és a helyiek érdekvédő egyesülete. A két civil szervezet feljelentést tett.


Hanyag kezelés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesülete és a Védegylet a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - tájékoztatott Várady Tibor, a Védegylet munkatársa.

A Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesülete és a Védegylet szerint a terézvárosi önkormányzat elmulasztott bírságot és díjat szedni "a  helyszínt jogcím nélkül birtokló" beruházótól. A levélben hangsúlyozták: a törvényes lépések megtételének elmulasztása miatt több tízmilliós bevételtől esett el a kerület. Véleményünk szerint ez az a fajta gazdálkodás, amelyre a büntető  törvénykönyv hanyag kezelés tényállása vonatkozik.

Az érdekvédők kezdeményezték a XIII. kerületi építési hatóság kizárását az ügyből arra hivatkozva, hogy a kerület úgy rendelt meg szakvéleményeket, hogy azok költségével a korábban kizárt terézvárosi önkormányzat "számláját" akarta megterhelni.

Nagymezõ-Király u. sarok
Nagymezõ-Király u. sarok
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.