Vitetnék a csepeli iszapot

Az elmúlt hetek esőzései, az emiatt továbbromló környezeti állapotok miatt nyílt levélben azonnali intézkedésre, a Csepelen illegálisan tárolt 1200 tonnányi galvániszap haladéktalan elszállíttatására szólítja fel Tóth Mihály polgármestert Németh Szilárd, a XXI. kerület Fidesz frakcióvezetője.

A lapunkhoz eljuttatott levél emlékeztet arra, több mint két hete, hogy Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter és "az Ön megbízásából elkészült a LAWAND Kft. szakértőinek jelentése (...), ami a következő (...) intézkedési javaslatokat tartalmazza: (...) kijelenthető, hogy a (...) galvániszap és a csatornaiszap veszélyes hulladéknak minősül". Ezért "haladéktalanul el kell távolítani a területről, és gondoskodni kell az ártalmatlanításáról".

Németh Szilárd szerint a polgármester immár két egybehangzó - egy tavalyi és a mostani - szakértői vélemény ellenére sem tesz semmit. A Fidesz-KDNP-frakció tagjai szombaton egy helyszíni bejáráson megállapították: a helyzet mára olyan súlyossá vált, hogy véleményünk szerint baleset- és életveszélyes állapotok alakultak ki, ami súlyosan veszélyezteti a Duna ökológiáját. "Ezért nyomatékosan arra kérem, úgyis, mint a kerület első számú felelős vezetőjét (...), azonnal intézkedjen a telephelyen baleset- és életveszélyes állapotok megszüntetése érdekében!" - áll a nyílt levélben.

Polgár György, csepeli sajtószóvivő érdeklődésünkre vasárnap délután elmondta, Tóth Mihály, ahogy kézhez veszi a levelet, s megismeri annak tartalmát, azonnal válaszol Németh Szilárdnak.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.