Internetes telefonszolgáltatás percenként hat forintért

Készülékkel együtt nyújt internetes telefonszolgáltatást (VoIP) a MACROgate IPSystems Magyarország Távközlési Kft. áprilistól: a cég egy év alatt néhány ezer lakossági és vállalati előfizetőre akar szert tenni, s 50-100 millió forint bevételre számít.

A VoIP szolgáltatást az teszi a vezetékes telefonnál olcsóbbá, hogy nincs szükség hozzá külön hálózatra, elegendő a már kiépített internet.

A Siemens készüléke nem egészen 40 ezer forintba kerül, de ebből 20 ezer forint lebeszélhető: az összegért csúcsidőn kívül 1.000 percet lehet a T-Com hálózatába telefonálni.

A három díjcsomaggal működő szolgáltatást igénybe vevő MACROgate ügyfelek ingyen beszélhetnek egymással, a számlázás és a fizetés pedig online módon is választható.

Benyuska Rihárd, a MACROGate marketing vezetője Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a Siemens Home and Office telefonjához a kft. nyújt VoIP-szolgáltatást (Voice over Internet Protocol).

A készüléket az interneten keresztül lehet aktiválni, s több vezetékes és mobilhálózat hívásakor mindössze 6 forintot kell percenként fizetnie az ügyfélnek.

Schindler Péter, a MACROgate ügyvezetője elmondta: a cég 50 millió forintot költött a szolgáltatás beindítására. Azért is lát nagy lehetőséget a VoIP-ben, mert Magyarországon is egyre többen használják a széles sávú internetet, ami jó minőségű szolgáltatást tesz lehetővé. Az USA-ban például 2003-ban még alig egy-két millió dollárt költöttek az emberek VoIP-ra, míg tavaly már több mint 600 millió dollárt.

Az ügyvezető kifejtette: a VoIP-szolgáltatás igénybe vételekor, eltérően például a vezetékes hálózatoktól, a hívás árát csak az határozza meg, hogy hová telefonál a felhasználó.

Az ügyfeleknek a szolgáltatást igénybe vételekor nem kell elkötelezniük magukat, s havidíjat sem kérnek tőlük. Az előre feltöltött összeget teljes egészében lebeszélhetik.

Az osztrák MACROgate vállalatot 10 évvel ezelőtt alapították. Az internetes telefonszolgáltatást végző cégnek 50 ezer ügyfele van, például Németországban, Dániában, az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Franciaországban, Ausztriában és Oroszországban. A vállalatnak Ausztriában 80 százalékos részesedése van a VoIP területén.

A magyar MACROgate-t tavaly év végén hozták létre osztrák kisebbségi és magyar többségi tulajdonosok.

A Siemens Home and Office céget 2005-ben alapította a Siemens AG vezetékes és vezeték nélküli telefonok, szélessávú internetes eszközök és a digitális televíziózást lehetővé tevő vevőegységek tervezésére és gyártására.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.