Önkormányzatok támogatják a BOM célját

Együttműködési megállapodást írt alá közös gödöllői konferenciáján a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a BOM: eszerint a regionális fórum mindenben támogatja a 2020-as olimpia budapesti megrendezésére létrejött mozgalmat, a játékok magyarországi megvalósításának terveit - áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Az értekezlet kiemelten foglalkozott a világeseménnyel kapcsolatos kormányzati és önkormányzati feladatokkal. A részvevők egyetértettek abban, hogy a tizenhárom év múlva esedékes vetélkedő vendéglátói jogának elnyeréséért már az idén meg kell tenni az első, közös lépéseket a kabinetnek, a fővárosnak és a MOB-nak és a BOM-nak. A "nyitány" lényege az ötpárti konszenzussal elfogadandó Olimpia Törvény lenne.

Gémesi György, az önkormányzati szövetség elnöke, a MOB alelnöke közölte, hogy - sikeres kandidálás esetén - komoly lehetőséget lát egy összehangolt, a településeket is érintő fejlesztési stratégia kialakítására, megvalósítására. Kamuti Jenő, a MOB főtitkára üdvözölte a BOM kezdeményezését, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a két szervezetnek együtt kell dolgoznia a pályázat során. Kiemelte: a MOB szándéka is az, hogy Magyarország olimpiát rendezzen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.