Szili visszalépett

Tasnádi Pétert, Pécs polgármesterét választotta meg az MSZP baranyai szervezetének elnökévé a párt megyei küldöttértekezlete. Eddig Toller László volt a szocialisták baranyai elnöke, ám a politikus júniusban autóbalesetet szenvedett. Azóta kómában van.

A tegnapi küldöttértekezleten Tasnádi mellett Szili Katalint, a parlament elnökét és Páva Zoltánt, Komló polgármesterét jelölték Toller helyére. A szavazás előtt Szili visszalépett Tasnádi javára, s ezek után a pécsi polgármester 93, Páva Zoltán 45 voksot kapott.

Az értekezlet szünetében Szili Katalint visszalépésének okáról faggattuk, de ő nem kívánta döntését indokolni. A baranyai küldöttek szerint a házelnök azért nem vállalta a voksolást, mert Tasnádi mindenképp esélyesebb volt a győzelemre. Mint kiszivárgott: egy héttel korábban, a pécsi küldöttértekezleten Tasnádit háromszor annyian jelölték a megyei elnöki posztra, mint őt. Arra a kérdésre, hogy a szűkebb hazájában korábban korlátlan bizalmat élvező házelnök tábora mitől gyengült meg ennyire, maguk a baranyai küldöttek sem találták a választ. Néhányan úgy vélték, hogy mivel - várhatóan - Gyurcsány Ferenc lesz a párt elnöke, jobban jár a megye, ha nem Szili lesz a megyei elnök, vele ugyanis Gyurcsány viszonya "kritikus". Utóbbi okán viszont meglepő, hogy a baranyai küldöttek Szili Katalint a párt országos vezetésében szeretnék látni: akár a választmány elnökeként, akár a párt alelnökeként.

Szili Katalin
Szili Katalin
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.