Újra indul a gyártás a Rover angliai gyárban

Egy-két hónapon belül beindul a termelés az MG-Rover egykori üzemében,  Longbridge-ben - közölte az új tulajdonos, a kínai Nanjing  Automobile. Terveik szerint első lépésben a MG-TF sportautót fogják  gyártani.

A próbagyártás a tervek szerint néhány héten belül megkezdődik, s áprilisban indulhat a sorozatgyártás. Az első évben 3  ezer autót akarnak gyártani, majd 12 ezret 2009-ben. A gyár fénykorában a kibocsátás elérte az évi 110 ezret. A TF modell értékesítése várhatóan júliusban kezdődik Nagy-Britanniában. A Nanjing Automobile 2005 nyarán vásárolta fel a csődbe jutott  brit MG Rovert, 53 millió fontért (78 millió euró). A cég adóssága  ekkor 1,4 milliárd font volt. 

A 1994-től hat évig a BMW tulajdonában volt, de a bajor cég -  miután a Rover még 1999-ben is jelentős veszteséget termelt - 2000-ben, 10 font  jelképes összegért eladta az autógyárat a Phoenix brit pénzügyi  befektetőcsoportnak. A cégcsődöt megelőzően a Rovernek 6 ezer alkalmazottja volt, és évente mintegy 112 ezer autót gyártott. A Nanjing a tervek szerint 250 dolgozóval kezdi meg az  összeszerelést.

(MTI)

A Rover MG TF 2002-ben még a genfi autószalonon az év kabriója volt
A Rover MG TF 2002-ben még a genfi autószalonon az év kabriója volt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.