Maradnak a Nagymező utcai fák

Nem vághatják ki a Nagymező utca fáit, a kerületi jegyző ugyanis, helyt adva a Fővárosi Főügyészség indítványának, visszavonta saját korábbi határozatát - tudatta a VI. kerület sajtóreferense, Szilágyi Erika az MTI-vel.

A törvényesség terézvárosi őre, Deák Erzsébet kedden hozott döntéséről értesítette a Nagymező utcában beruházást végző céget, valamint a Fővárosi Főügyészséget. A sajtóreferens lapunk kérdésére közölte: magáról az építési engedélyről még nincs döntés, azt egyelőre vizsgálja a főügyészség.

Szilágyi elmondta: a Nagymező utcai mélygarázs építésének ügyében január 24-én lakossági fórumot tart az önkormányzat a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium aulájában (Budapest VI. kerület, Pethő Sándor u. 4.). Verók István polgármester a fórumra invitáló meghívójában a következőket írja: "Legutóbbi levelemben arról tájékoztattam Önöket, hogy az ügyészségi vizsgálat lezárultát követően lakossági fórumot kezdeményezünk és tartunk a Nagymező utcai mélygarázs ügyében. A lakossági fórumot az ügyészségi vizsgálat végén lett volna célszerű és megfelelő megtartani, azonban most még nem tudható, hogy a második hónapja tartó vizsgálat mikor zárul le. Az elmúlt hetek eseményei azt mutatják, hogy a beruházással kapcsolatban a tájékoztatás nem volt teljes körű. Azt látom és tapasztalom, nem halasztható tovább a fórum összehívása, hiszen ez okot adhat a téves és pontatlan információk továbbadására."

Legutóbb szombaton tartottak civil szervezetek demonstrációt a Nagymező utcai platánok védelmében. A terézvárosi képviselő-testület múlt csütörtöki ülése botrányba fulladt, miután nem vették napirendre a mélygarázs építésének ügyét. A Fidesz VI. kerületi elnöke ezután a kerület jegyzőjének menesztését követelte.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.