"Csak annyim van, amit rajtam lát"

- Tíz év alatt elveszítettem 50 millió forintot. Most végre visszajött valami, erre nem fizetnek. Pedig rám férne. Tíz évvel ezelőtt még a két kezem minden ujján aranygyűrű volt, aranyláncból százharmincat számoltam. Ma egyetlen ékszerem sincs. Csak annyim van, amit rajtam lát: ez a ruha, semmi más.

 

 

 

Bogdán István "leltározza" így elvesztett javait. Az 52 éves dunaföldvári férfiról tegnap megírtuk, hogy vitába keveredett a helyi kaszinóval, mivel nem akarják kifizetni a nyereményét.

Bár Bogdán István minden idejét, gondolatát és energiáját leköti a játékszenvedély, az arcán indiános ráncokat viselő, átlagos termetű férfi ma is ápolt: kockás flanelingje, kordbársony nadrágja tiszta és vasalt, fekete bőrdzsekije hibátlan. Bogdánnak nemcsak a vagyona, hanem több kapcsolata is ráment már költséges mániájára. Házát újra és újra kisebbre cserélte, s a különbözetért kapott pénzt a játékgépekbe szórta. Végül lakás nélkül maradt, felesége, két gyermeke elhagyta. A férfi fél éve munkanélküli.

Szombaton azonban úgy tűnt: Bogdán Istvánt kegyeibe fogadta a szerencse. - Reggel nyolckor mentem be a kaszinóba, és 14 ezer forinttal leültem játszani a pókergéphez. Egyszer csak a képernyő azt mutatta, hogy hullik a pénz, és a gép kiírta: Jackpot, magyarul: főnyeremény. A következő pillanatban lefagyott a gép. Szerintem lefagyasztották, mert látták, hogy túl sokat nyerek - mondja.

A fentieket az említett pókergép előtt adja elő Bogdán István. Igaz, most nem játszani jött a dunaföldvári Winner kaszinóba, hanem azért, hogy őrizze a lefagyott gépet. A kaszinó pénztárosa nem kíván nyilatkozni az ügyről, és nem segít abban, hogy felvehessem a kapcsolatot a tulajdonossal. Annyit azért elárul: valamenynyi gépre ki van írva, hogy mennyi a maximális nyeremény. A pénztáros szerint a pókergépen ez az összeg 250 ezer forint. Szó sem lehet itt milliós nyerésről, valószínűleg a gép elromlott, azért írt ki ennyire vad számokat - állítja a pénztáros.

- Addig innen el nem megyek, amíg nem kapom meg a pénzemet! - fogadkozik Bogdán István. - A tulajdonost a kaszinó alkalmazottai szombaton elérték telefonon, és ő azt üzente, hogy 45 ezer forintot hajlandó fizetni. Abba nem megyek bele! Nekem annyi pénz jár, amenynyit a gép kiírt!

A szombati vita során a dunaföldvári játékgépek gazdája a kaszinóba küldött három nagydarab kidobóembert, Bogdán mögött viszont felsorakoztak rokonai és barátai, ám a szócsata nem durvult el. A vita azzal végződött, hogy felvettek egy jegyzőkönyvet, amit a kaszinó továbbít a Szerencsejáték Felügyeletnek. Itt döntenek majd a kifizetendő nyeremény nagyságáról. (A jegyzőkönyv tegnap még nem jutott el a felügyelethez - tudtuk meg az illetékes főosztályvezetőtől. Ám ha megérkezik, ha nem, a felügyelet - a sajtóbeli információk hatására - mindenképp ellenőrzi a játékterem gépét.)

- Ha kifizetik a nekem járó pénzt, akkor újra veszek magamnak egy házat - tervezi a jövőt Bogdán István. - Ha tényleg annyit nyerek, mint amennyit a gép kiírt, akkor adok belőle a barátaimnak.

- Szerintem maga bármenynyit nyer is, újra beleszórja a gépekbe - provokálom a férfit.

- Nem! - utasítja el határozottan. - Soha többé nem játszom. Mostantól vége.

- A játékszenvedélybe nem lehet belehalni?

- De akkor is meghal az ember, ha nem játszik - ismeri el csendesen.

Bogdán István: Akkor is meghal az ember, ha nem játszik
Bogdán István: Akkor is meghal az ember, ha nem játszik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.