A Rubik-kocka újra reflektorfényben

Újból beindulhat a Rubik-kocka-őrület a világon, mivel A boldogság nyomában című új hollywoodi filmben Will Smith mellett a Rubik-kocka is főszerepet kapott - olvasható több amerikai újság, így például a The News and Observer internetes kiadásában.

Minthogy a filmben a Rubik-kocka mint a főhős megoldásra váró életének metaforája szerepel, és Will Smith még kockabajnok szakértő segítségét is igénybe vette a Rubik-kockás jelenet hiteles eljátszásához, a News and Observer című észak-karolinai napilap cikkírója szerint valószínűleg újból fellángol a világhírű játék iránti lelkesedés. A napilap azért szentelt külön figyelmet a filmnek, mert abban a városban, Raleighben jelenik meg, amelynek szülöttje Chris Hardwick többszörös világbajnok kockaforgató.

Will Smith egy lecsúszott brókert alakít, aki elveszti mindenét, munkanélküli és hajléktalan lesz, ám válása után a bíróság úgy dönt, hogy kisfiáról neki kell gondoskodnia. Ez az első film, amelyben a szupersztár nyolcéves kisfiával együtt játszik.

Az említett napilap beszámolt arról is, hogy a Rubik-kocka forgalmazója, a Hasbro játékvállalat tájékoztatása szerint Rubik Ernő találmányának eladása 2004-től 2005-ig 73 százalékkal megnőtt, az idén pedig mintegy 80 százalékra tehető a növekedés.

A Rubik-kocka tehát ma is népszerű, amit az is mutat, hogy az interneten több mint 50 ezer, Rubik-kockával foglalkozó honlap található. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.