„Bújj elő!” - civil szervezetek kérése melegekhez

Virág Zsolt nem vallásos létére a nyáron részt vett egy katolikus zarándoklaton, a híres El Caminón. Az út sorsfordítónak bizonyult. Ekkor határozta el, hogy változtat addigi életén, véget vet a titkolózásnak: nyíltan vállalni fogja, hogy meleg.

A 37 éves, közgazdász végzettségű férfi tegnap állt ki először a nyilvánosság elé.

És ezzel kezdetét vette a „Bújj elő!” elnevezésű kampány, amelyet a Szimpozion Egyesület és más, a melegek érdekvédelmével foglalkozó civil szervezetek indítottak. Szeretnék, ha Virág Zsolt példáját sokan követnék, és hozzájárulnának ahhoz, hogy a lehető legtöbben a társadalom egyenlő értékű tagjainak tekintsék a melegeket.

Virág Zsolt szerint a magyar társadalom érettsége elérte azt a fokot, hogy a melegek (egyes becslések szerint a lakosság öt-tíz százaléka) bátran vállalhassák másságukat. Nem állítja, hogy ez ma már semmiféle kockázattal nem jár, de azt igen: minél többen „bújnak elő”, a társadalom annál elfogadóbb lesz a melegek iránt. A kampány részeként létrehozták a www.melegvagyok.hu honlapot, ahol bárki elbeszélheti a saját történetét. Virág Zsolt reméli, hogy heteroszexuálisok is látogatják majd a honlapot, ezért sok olyan információt is feltettek a világhálóra, amely a kívülálló számára segít megismerni a melegeket.

Arccal a nyilvánosság elõtt
Arccal a nyilvánosság elõtt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.