Minden az ábécével kezdődik

Győr városa jó hírnevet szerzett a kultúrát szeretők körében. Ezt öregbítette az idén immár hatodik alkalommal megrendezett könyvszalon.

A szervezők a város központjában óriási könyvsátort állítottak fel, riportereink ott igyekeztek kideríteni, mennyire fontos napjainkban a fiatalok számára az olvasás. Az olvasók megtalálhatták a nekik tetsző standot, sőt itt kedvezményesen vásárolhattak is.

Mint Tóth Nándorné, a megyei kulturális iroda izgatója elmondta, a három napig tartó rendezvényen mintegy nyolcvan kiadó és száz író jelent meg, sokan mutatták be és dedikálták könyveiket. Itt találkoztunk Sohonyai Edittel, az ifjúsági irodalom - maga is fiatal - képviselőjével, aki első kötetét tizennyolc évesen írta. Még a Móra Kiadó sem gondolta volna, hogy a Macskaköröm ekkora sikert ér el: közel nyolcezer példányt adtak el belőle. Könyvei vidám hangvételűek, mulatságosak, a 13-16 éves korosztályhoz szólnak elsősorban, de a szülőknek is ajánlja, amennyiben meg szeretnék érteni a lázadó kamaszokat.

A helyi képzőművészeti csoportok közreműködtek a szervezésben: sok programot szolgáltattak a győri balettosok és a Vaskakas Bábszínház tagjai. A kicsiket számos gyerekprogram is várta: mesekuckó, játszóház, kézműves-foglalkozás. Különösen tetszett nekik, hogy el is játszhatták kedvenc meséiket, sőt jelmezt is kaptak hozzá, így sokkal jobban érdekelték őket ezek a foglalkozások, mint a videón vetített filmek.

A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár gyerekirodalommal foglalkozó vezetője, Szabó Judit arról beszélt, mivel próbálják megnyerni a fiatal olvasókat. Mert bár rengeteg színvonalas ifjúsági kiadvány jelent meg - köztük például a Varázsceruza vagy a Könyvmolyképző -, azért a kíváncsiskodók becsalogatásához jó szolgálatot tettek a különféle ajándékok, prospektusok, képeslapok, és sokat jelentett a hangulat oldásánál az eladók kedves, segítőkész viselkedése is. A rendezés sikeréhez jelentős mértékben hozzájárult a városi önkormányzat, az Audi és több más támogató.

Sohonyai Edit írónak (aki ugyancsak ott dedikált a sátorban) már az ötödik könyve jelent meg
Sohonyai Edit írónak (aki ugyancsak ott dedikált a sátorban) már az ötödik könyve jelent meg
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.