Morvai felelősöket kutat, Baló elhatárolódik

Ha az emberi jogok oly mértékben sérülhetnek, mint október 23-án, akkor mélyebb a baj - nyilatkozta a Heti Válasznak Morvai Katalin büntetőjogász, aki szerint felelniük kell azoknak, akiknek a parancsára megakadályozták az embereket a gyülekezési jog gyakorlásában. Morvai feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, mert szerinte a rendőrség súlyosan megsértette az egyesülési és gyülekezési szabadságot. Morvai tagja egy jogászok által létrehozott vizsgálóbizottságnak is, amely az október 23-án történtekkel foglalkozik.

Morvai ott volt a Fidesz nagygyűlésén az Astoriánál, gyerekeivel együtt. Aznap éjjel körlevelet küldött e-mailben az ismerőseinek, amelyben Gyurcsány Ferencet "minden idők legkártékonyabb magyar miniszterelnökének" nevezte. A Heti Válaszban a jogász ezt azzal indokolta, hogy a kormányfő arról hazudozott a tévében, hogy egy randalírozó kisebbség miatt nem lehet kimenni az utcára, pedig személyes tapasztalatai szerint ez nem így volt. A büntetőjogász kitért az MTV ostromára is. Mint mondta, hiba a felelősséget kizárólag a vandálok nyakába varrni. Az ELTE docense szerint ez annak ellenére így van, hogy férje, Baló György kocsiját is felgyújtották aznap éjjel. Ezt csak a tévében nézte Sára lányával, aki "egy gyermek igazságérzetével természetesen a hazug miniszterelnök ellen felkelők pártján állt". Azt a későbbiek folyamán ugyanakkor nem értette, hogy "azok, akiknek szurkol", miért gyújtják fel a család autóját. "Nem egy család van ebben az országban, ahol a házastársak nem értenek egyet politikai kérdésekben. Az én megnyilvánulásaimat is hiba lenne a férjem álláspontjaként kezelni" - jegyezte meg Morvai.

Az MTV műsorvezetője, Baló György a következő közleményt adta ki tegnap: "Téves és hibás minden olyan esetleges következtetés, hogy bármi közöm lenne dr. Morvai Krisztina önálló és önmagát képviselő közéleti, szerzői és jogi tevékenységéhez. Ennek nem részese, hanem magam is címzettje vagyok. Feleségemmel családi szolidaritást vállalok, de tiszteletben tartom, hogy önálló közszereplő." (H. Z.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.