Átalakítja médiabirodalmát Széles Gábor

Családi vállalkozásán, az SGH Vagyonkezelő Kft.-n keresztül Első Média Holding Zrt. néven vagyonkezeléssel foglalkozó céget alapított Széles Gábor üzletember; a bejegyzés alatt álló, 20 millió forintos alaptőkéjű cég fogja majd össze Széles médiaérdekeltségeit - írja a HVG című hetilap csütörtökön megjelenő cikkében.

Az írás szerint a Krecz Tibor, az RTL Klub volt hírigazgatója és még egy igazgatósági tag által együttesen jegyzett holding vezetésében helyet kapott Pócsik Ilona, a Tv2, előtte pedig az MTV volt kereskedelmi igazgatója, Kálomista Gábor filmproducer, Gulyás István, a szintén Széles érdekeltségébe tartozó Echo Tv vezérigazgatója, valamint az egykor a jobboldali csonka kuratórium által MTV-elnökké választott Szabó László Zsolt is.

Szombathy Pált kedden váltotta a Magyar Hírlap élén Farkas György, a lap addigi főszerkesztő-helyettese.

A lap vezetésében bekövetkezett változásról Széles Gábor, a napilap többségi tulajdonosa aznap úgy nyilatkozott az MTI megkeresésére, hogy az elmúlt egy évben mintegy tizedével nőtt az újság példányszáma, a váltással ezt a folyamatot kívánják gyorsítani, valamint csökkenteni a még most is jelentős veszteségeket.

Nemmel válaszolt arra a kérdésre, köze volt-e a döntésnek ahhoz, hogy a Magyar Hírlapot a közepet jobbról közelítő újságnak képzeli el; mint mondta, ezt "korábban rögzítettük".

A megbízott főszerkesztőt a tulajdonos elvárásait figyelembe vevő terv kidolgozására kérték, s ennek ismeretében döntenek a véglegesítéséről. Széles Gábor közlése szerint mintegy egy hetet vehet igénybe a döntési folyamat.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.