Menjen Aba!

Meneszteni akarja a BKV Zrt. vezérigazgatóját, Aba Botondot a főpolgármester. Demszky Gábor döntését a Combino villamosok sorozatos meghibásodásával és a 4-6-os vonalával kapcsolatos botrányokkal indokolta.

A főpolgármester lapunknak úgy nyilatkozott: már a Combino villamosok legutóbbi, szeptemberi meghibásodásakor elhatározta, hogy meneszti Aba Botondot, ám ezt a közelgő önkormányzati választások miatt nem akarta akkor a közgyűlés elé terjeszteni.

Demszky Gábor döntéséről mindenesetre szokatlan módon, az InfoRádió Aréna című tegnapi műsorában beszélt először. Ott kijelentette: "nem kérdés, hogy a BKV Zrt. vezérigazgatójának mennie kell. Az a kérdés, hogy mikor tudjuk elérni Aba Botond felállítását. Ha én lennék a munkáltatója, akkor Aba Botond már nem dolgozna ott".

A távozás időpontjáról szólva a főpolgármester azt mondta: "megfelelő feltételek mellett, nem büntetve Aba Botondot, hanem méltányolva a BKV élén elért eredményeit, találunk másik lehetőséget a számára". Demszky Gábor egyébként Aba Botond legnagyobb hibájaként azt rótta fel, hogy a BKV vezetője nem tudta kezelni a Combino-válságot.

A főpolgármester döntéséről a BKV vezetője is a rádióból értesült, pontosabban egyik ismerőse szólt neki arról, mit is hallott a rádióban. Aba Botond megkeresésünkre csak annyit mondott, magától lemondani nem akar, egyebekben pedig nincs hozzáfűznivalója Demszky bejelentéséhez.

Aba Botond sorsáról a koalíciós többségű Fővárosi Közgyűlés dönthet majd.

Aba Botond
Aba Botond
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.