Győri könyvszalon hatodszor

Pénteken nyílik a VI. győri könyvszalon, ahová vasárnap estig huszonötezer embert várnak a szervezők. A könyvtári kölcsönzések alapján odaítélt alkotói díjat az idén Spiró György kapja meg.

A nagyszabású győri könyvszalon első alkotói díjában Esterházy Péter részesült, majd Szabó Magda, Kertész Imre, Závada Pál, tavaly pedig Csukás István vehette át az olvasók kitüntetését.

Az idén Spiró György könyveit - közülük is a Fogság címűt - kölcsönözték ki a legtöbben. Az alkotóval a péntek délután öt órakor kezdődő beszélgetés keretében találkozhatnak az érdeklődők a szalon pódiumszínpadán, a Bisinger sétányon fölállított sátorban.

A rendezvény díszvendége lesz az 1956 óta Salzburgban élő Maria Georg Hofmann, aki ötven év után látogat vissza szülővárosába, Győrbe. Az Európa-szerte sikeres színpadi szerző Galajda, a balkezes költő színre lép című, németül írt regénye nemrég jelent meg magyarul. Maria Georg Hofmann-nal szombat este hatkor a Zichy-palotában találkozhatnak a győriek.

A könyvszalonon több mint hatvan szerző dedikál. Konrád György Csodafigurák című könyvét mutatja be péntek délután fél ötkor. A háromnapos könyvünnepen vendégeskedik - mások mellett - Czigány György, Csaplár Vilmos, Háy János, Gyurkovics Tibor, Kornis Mihály, Kőrösi Zoltán, Kukorelly Endre és Tóth Krisztina.

A száz éve született győri Borsos Miklósról és művészetéről két könyv is megjelenik. Cseh Tamás ezúttal nem énekel, hanem fiával, Cseh Andrással írt könyvét dedikálja, szombat délután fél ötkor. A kötetben "harminc síksági indián meséje" szerepel.

A könyvszalonon hatvan kiadó és kiállító mutatkozik be.

Hatvan kiadó mutatkozik be
Hatvan kiadó mutatkozik be
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.