Usztics: Orbán beszéde "felért három vízágyúval"

Előrehozott parlamenti választást sürgetett vasárnap a Kossuth téren Usztics Mátyás színész, aki a Fidesz demonstrációja után szólt a téren maradt emberekhez.

A csüggedés jelei mutatkoznak péntek óta - fogalmazott. Megjegyezte, hatalmas hangszóróval szólalt meg a Fidesz, igaz, "kevesebben jöttek, nem milliónyian" és bejelentették, nem akarnak új választást. Orbán Viktor bejelentése "felért három vízágyúval" - jelentette ki, és leszögezte: előrehozott parlamenti választást kell tartani, mert csak így kerülhet vissza a hatalomba az a kétmillió ember, aki a nép érdekét szolgálja. 

Vasárnap este fél hétre mintegy négyezer ember maradt a Kossuth téren. A közúti forgalom megindult, de a 2-es villamos még nem közlekedik.

A szervezők a Kossuth téri tüntetők hírét féltik

"Nagyobb szigorúságot" rendeltek el a Kossuth téri tüntetés szervezői a vasárnapra virradó éjszaka történt, a sajtót ért inzultusokról szóló beszámolók, illetve azt követő médiaérdeklődés hatására. A szervezők arra hívták fel a tüntetőket, hogy "a legnagyobb tisztelettel és segítőkészséggel" viszonyuljanak a téren jelenlévő újságírókhoz, tévériporterekhez és a segédszemélyzethez. A helyszíni főrendező azt is hangoztatta, hogy "vessék ki maguk közül", aki alkoholt fogyaszt a téren, és kilátásba helyezte, hogy rendőri intézkedést kérnek az árusok ellen, ha alkoholt árusítanak, vagy nem hajlandóak elvinni azt a térről.

A szervezők óvták a jelenlévőket az alkoholfogyasztástól, mondván: a "szemétben fetrengő ittas emberekről" nyilvánosságra kerülő felvételek alapján az a benyomás keletkezhet a kívülállókban, hogy ez jellemző az egész demonstrációra.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.