Rudi Zoltán a Hír TV stábjának: szégyelljétek magatokat

Rudi Zoltán kivezettette a Magyar Televízió (MTV) épületéből a Hír Tv stábját; ezt maga a közszolgálati médium elnöke mondta el az MTI-nek nyilatkozva kedden."Szégyenteljesnek tartom, amit tegnap műveltek" - mondta, a részletek említését elhárítva.

Szili Katalin házelnök látogatásakor "bejutottak" az épületbe a kereskedelmi hírcsatorna munkatársai, akik külön interjút kértek tőle, "kértem a kollégáimat, hogy vezessék ki őket" - idézte fel az ekkor történteket a közszolgálati médium vezetője. Elmondta: "ez teljesen normális dolog" minden olyan orgánum esetében, "amelyik elfogult, és amelyik szégyenteljesen viselkedik".

Az SZDSZ nem nyilatkozik a Hír TV-nek

Nem nyilatkoznak az SZDSZ képviselői a Hír Tv-nek, amíg a csatorna nem kér bocsánatot a magyar társadalomtól az éjjeli események közvetítésének módja miatt. A Szabad Demokratat Szövetség (SZDSZ) közleménye szerint a Hír Tv az éjszaka elkövetett bűncselekmények közvetítése során olyan etikátlan módon járt el, olyan veszélyes politikai provokációt követett el, amely az SZDSZ szerint elfogadhatatlan.

A liberálisok szerint a szélsőjobb garázdákat, mint "fiatal forradalmárokat" ünnepelték, és a televízió tudatosan félreértelmezett közleményekkel igyekezett az általuk "háborúnak" nevezett bűncselekmény-sorozatot igazolni.

A kisebbik kormánypárt közölte: tájékoztatási kötelezettségének eleget tesz, a televízió kamerái továbbra is jelen lehetnek a sajtótájékoztatóikon, ha pedig egyéb információra van szükségük, a Magyar Távirati Iroda segítségével tájékozódhatnak."A HírTV ZRt. a leghatározottabban visszautasítja az SZDSZ provokatív vádjait" - adta ki közleményüket az Országos Sajtószolgálat: "Nem a HírTV-nek, hanem az SZDSZ-nek kellene sürgősen bocsánatot kérnie a magyar társadalomtól. Nem először fordul elő, hogy a HírTV az egyetlen televízió Magyarországon, amelynek segítségével a magyar társadalom tudomást szerezhet arról, hogy mi is történik hazánkban.

Ha az SZDSZ-nek nem tetszett a közvetítés, azt sajnáljuk, egyben javasoljuk, hogy nézzenek más, ízlésüknek és elvárásaiknak jobban megfelelő csatornát."

Az SZDSZ Debrecenben rendőri védelmet kér

Debreceniirodájának rendőri biztosítását kérte a Szabad Demokraták Szövetsége,mert hétfőről keddre virradó éjszaka ismeretlenek bezúzták a pártirodájának helyet adó társasház bejárati ajtaját - olvasható a hvg.hu-nGadus István megyei pártelnök nyilatkozata.MÚOSZ: a nyilvánosság intézményeinek védelme közügy

Elítéli a Magyar Televízió intézményét ért brutális támadás szervezőit és végrehajtóit a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) - áll a szervezet keddi közleményében.

"A MÚOSZ a köztévét és annak minden dolgozóját szolidaritásáról biztosítja és egyúttal felhívja a közvélemény és a hatóságok figyelmét arra, hogy a nyilvánosság a demokrácia alapintézménye, biztonságának védelme, normáinak betartása a demokratikus jogállam alapfeltétele" - áll a Bellai László elnöki titkárságvezető által jegyzett dokumentumban.

Ebben hangsúlyozzák: a MÚOSZ a rendelkezésére álló eszközökkel segítséget nyújt mindazoknak, akik a demokratikus nyilvánosság szolgálatában támadás ér.(forrás: hvg.hu, Hír TV, MTI, OS)

Rudi Zoltán
Rudi Zoltán
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.