Civil, Bicaj, Ózon, Harmónia és Közlekedés-biztonság utca

Lezárták a fővárosban az Andrássy utat. Ezúttal az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó Autómentes Nap rendezvényei miatt tiltották ki a járműveket.

Idén ötödik alkalommal csatlakozott Budapest az Európai Mobilitási Hét nemzetközi rendezvénysorozatához, ezzel is demonstrálva városi környezetvédő elkötelezettségét. A tegnapi autómentes nap alkalmából a járművek elől elzárt Andrássy úton kivételesen senki nem "anyázott", de még csak nem is bosszankodott a betorkollókban elhelyezett úttorlaszok láttán. Pedig parkolót sem volt könnyű találni a környéken, a vasárnapi kellemes időben ugyanis, aki csak tehette, megfogadta a rendezők biztatását: kiszállt a kocsiból, s gyalogosan sodródott a színes forgatagban. A gyerekes családoknak természetesen jó elfoglaltság, tartalmas szórakozás volt a rendezvény, ám idén feltűnően sok fiatal is részt vett a megmozduláson.

A környezetvédelmet komolyan venni már nem csak sikk, hanem egyre elterjedtebb életforma a fiatal felnőttek körében is - mondta az egyik "zöld" sátor házigazdája.

A szervezők az Andrássyt számos kis utcaszakaszra osztották. Ilyenekre, mint például Civil, Bicaj, Ózon, Harmónia, Mobilitás és Közlekedés-biztonság utca. Aszfaltrajzolás, szellemi és sportvetélkedők, kulturális, szórakoztató programok: mind valamilyen formában a közlekedésről, annak kapcsán is a környezetvédelemről szóltak. A programfüzetben a szervezők felteszik a kérdést: Tudta, hogy a közlekedés légszennyezettsége miatt Budapesten kétezren halnak meg évente? Aki eddig nem tudta, tegnap biztosan megjegyezte. S hogy a gépjármű-közlekedés környezetszennyező hatására minél több embert ráébresszenek, a program egész héten folytatódik. Ma a gyalogos utcák napja lesz, kedden a mobilitás és éghajlatváltozás összefüggése a központi téma, szerdán az ésszerű autóhasználat, P+R parkolás a téma, a csütörtök a kerekeseké lesz, a péntek pedig az Európai Autómentes Nap keretében zajlik.

A fûre lépni szabad
A fûre lépni szabad
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.