Hangos üzenet: Lángolni fog Budapest!

A XIV. kerületi rendőrkapitányság tegnap délelőtt lefoglalt egy CD-t, amelyen egy magát a Demokrácia Harcosainak nevező szervezet eddig soha nem látott erőszakhullámmal fenyeget. A hanganyagot Rónai Egon, a Budapest Rádió ügyvezető igazgatója találta meg a napi postai küldemények között.

- Délelőtt tízkor kezdtem kibontani a rádióhoz érkezett leveleket. Ezen a CD-jén csodálkoztam, mert bár gyakran kapunk hanganyagot, mindig írnak hozzá valamilyen kísérő- levelet - mondja a rádió vezetője.

Rónai meghallgatta az üzenetet, amelyen egy eltorzított férfihang követeli, hogy szeptember 20-ig mondjon le a kormány. Ellenkező esetben "készek vagyunk párizsi mintára lángba borítani Budapest utcáit. Minden eszközzel megvédjük országunkat a zsarnokoktól. Készek vagyunk soha nem látott erőszakhullámot indítani a jelenlegi hatalom ellen... Ha a kormány nem mond le, lángolni fog Budapest".

- A nagyalakú borítékot géppel címezték meg, és a korongon kívül más nem volt benne. A postai pecsét szerint szerdán adták fel Pesterzsébeten. Telefonon értesítettük a BRFK-t a "hangos levélről". A XIV. kerületi kapitányságtól jöttek érte, és azonnal lefoglalták - mondta Rónai Egon, akiben természetesen feltámadt az újságírói ösztön, és többek véleményét is kérte a küldeményről. - Minden politikus nyilatkozott a "terrorfenyegetéssel" kapcsolatban, Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője sajtósán keresztül azonban mindössze annyit közölt: csak olyasmivel foglalkoznak, ami a népet érinti.

Lefoglalt robbanóanyag

Nagy mennyiségű robbanóanyagot foglaltak le még szeptember 7-én a Győr-Moson-Sopron megyei Enese területén. A rendőrség egy 31 és egy 32 éves gyanúsított ellen folytat eljárást - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Horváczy Emese elmondta: Enesén öt darab, egyenként 20 dekagrammos Danubit-I. robbanóanyagot, illetve két indítógyutacsot találtak a nyomozók egy gépkocsiban. Ebből a robbanóanyagból 40 deka elegendő egy nagyobb autó felrobbantásához. A 90-es években Danubitot használtak például az MDF székházánál, illetve egy ismert politikus házánál történt robbantáshoz. A rendelkezésre álló adatok szerint a robbanóanyagot egy jogerősen kiszabott szabadságvesztését töltő férfi jogellenesen szerezte meg, és rejtette el, majd a börtönből megbízást adott az egyik gyanúsítottnak, hogy hozza el azokat és adja át a másik férfinak, akit a rendőrök utóbb szintén meggyanúsítottak. A két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.