A Prima Primissima Díj jelöltjei

Az idén is tíz kategóriában harminc művészt, tudóst és más közéleti személyiséget, kollektívát jelölt a Prima Primissima Díjra az alapítvány társadalmi tanácsadó testülete.


Magyar irodalom kategóriában Esterházy Pétert, Kalász Mártont és Nagy Gáspárt, a színház- és filmművészet területéről Eperjes Károlyt, Kállai Ferencet és Nagy-Kálózy Esztert jelölték. Képzőművészet kategóriában Fehér László festőművész, Kő Pál szobrász és Péreli Zsuzsa textilművész, míg a magyar tudomány képviselői közül Papp Lajos orvosprofesszor, Sajó András jogászprofesszor, valamint Szántay Csaba akadémikus került a listára. Az oktatás és köznevelés területéről Benkő Loránd akadémikust, Huszti Pétert, a színházművészeti egyetem volt rektorát és Szerémy Gyula tanítót jelölték. Építőművészet kategóriában Bodonyi Csaba, Ferencz István és Osskó Judit a jelöltek. A magyar sajtó területéről Czigány György, a SÜNI ökológiai gyermekfolyóirat és Vágó István került a jelöltek közé. A népművészet és közművelődés témájában a Csillagszemű gyermektáncegyüttes, Kobzos Kiss Tamás népdalénekes és Márta István rendező, míg a zene területéről Fassang László orgonaművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész és Zorán Sztevanovity van a jelöltek között.

Először szerepel kategóriaként a magyar sport, ennek jelöltjei: Darnyi Tamás úszóedző, Janics Natasa és Kovács Katalin kajakversenyző páros, valamint Kemény Dénes vízilabdaedző. A Prima Primissima díjátadását a Művészetek Palotájában rendezik december 8-án. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.