"Valamit" cserélnek a Combinókon

Újabb fordulat a Combino című szappanoperában: két szerelvényen valamit ki kell cserélni a hajtóműben. Azt azonban a tragikomédia szereplői közül senki nem tudja megmondani, pontosan mit.

A villamosokat gyártó cég, a Siemens szóvivője, Farkas Szilvia az MTI-nek (többször kerestük, de nem sikerült elérni) cáfolta azt a hírt, amely szerint a motorral lenne baj, ő azt állítja: hajtóművet cserélnek néhány szerelvényen. Hogy ez pontosan milyen alkatrész, azt nem tudta megmondani, de szerinte ennek semmi köze a korábbi sorozatos műszaki hibákhoz. Arról van szó - fejtegette -, hogy a gyártó egy éve beszállítót váltott, ezért cseréli ki a korábban gyártott "mechanikus berendezéseket".

A motor nem romlott el - szögezte le -, de hogy végül valójában mit cserélnek ki most a hazai remízben, azt nem tudta pontosan megmondani. Szerinte a beavatkozásra azért van szükség, mert Magyarországra "az idő rövidsége miatt" olyan villamosok kerültek, amelyeket még a régi hajtóművel szereltek össze, ezeket most folyamatosan cserélik.

Úgy tudjuk, a már beérkezett 17 járműből a BKV eddig tízet vett át, ezek megfelelnek a szerződésben foglalt követelményeknek. A legfrissebb eseményekről a BKV a két cég közötti megállapodás értelmében nem nyilatkozik.

A Combino-rémdrámában végig igen aktív és jól értesült civil szervezet, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, Vitézy Dávid szerint egyszerűen elfogadhatatlan a Siemens magyarázata. Vadonatúj villamosokról lévén szó, semmi nem indokolja a gyártó által emlegetett cserét. Nem véletlen - mondta -, hogy a Siemens éppen a napokban javasolta a BKV-nak: korlátozzák a Combinók üzemeltetését, hogy ezzel is védjék a vandáloktól az új járműveket. Vitézy szerint azonban ezzel a javaslattal egyszerűen az a cég szándéka, hogy minél később derüljön ki, hogy a Combinók egyszerűen megbuknak a forgalmi vizsgán.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.