Hajtóművet cserélnek több Combino villamoson

Több budapesti Combino villamos hajtóművét kicseréli a Siemens - közölte a cég kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI megkeresésére.

Farkas Szilvia arra hívta fel a figyelmet, hogy a cserének nincsen köze a villamosok korábbi meghibásodásaihoz. A Siemens  egy  éve beszállítót váltott, ezért cseréli ki a korábban gyártott  "mechanikus berendezéseket" - tette hozzá.

"Motort nem kellett cserélni, nem történt meghibásodás sem. A  hajtóművet pedig nem azért kellett cserélni, mert annak bármi köze  lenne az elmúlt hetek eseményeihez" - mondta. De arra nem tudott  válaszolni, hogy valójában konkrétan milyen részeket cserélnek ki a  villamosokon.

Közölte, a csere oka, hogy Magyarországra olyan villamosok  kerültek, amelyeket még a régi hajtóművel szereltek össze, ezeket  most "folyamatosan" cserélik. "Szerencsés, ha az összes villamos  azonos hajtóművel rendelkezik" - tette hozzá.

Elmondta, a villamosok hajtóművének kicserélését a budapesti  remízben végzik.
A Siemens az első villamosokat az idén tavasszal szállította  Budapestre. Jelenleg csak esténként üzemelnek a hernyók. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.