Materazzi várja Zidane bocsánatkérését

Továbbra is várja Zinedine Zidane bocsánatkérését Marco Materazzi, akita francia futballsztár felöklelt a németországi világbajnokságdöntőjében.

"Tőlem még mindig nem kért elnézést, arra pedig hiába vár, hogy én nyújtsak kezet neki. Nekem legfeljebb a nővérét kell megkövetnem, akit csakugyan megbántottam, bár előtte fogalmam se volt, hogy egyáltalán van-e testvére. A kétmeccses eltiltásom nemcsak engem sért, hanem az egész olasz labdarúgást" - mondta a La Gazzetta dello Sport című napilapnak a 33 éves hátvéd, hozzátéve: nem ő kezdte a kötekedést, csak válaszolt ellenfele provokációjára.

A büntetőpárbajban olasz sikerrel zárult finálé hosszabbításában az azóta visszavonult Zidane mellbe fejelte Materazzit, és tettéért piros lapot kapott. Utólag hárommeccses és 4800 eurós büntetéssel sújtották, míg a sértett két mérkőzésen nem játszhat, és 3200 eurót köteles fizetni.

Materazzi kedden először vallott az ominózus párbeszéd részleteiről. Elmesélése szerint, miután megrángatta riválisa mezét, az gúnyosan odaszólt: "Ha a trikóm kell, a meccs után neked adom." Ő pedig válaszul annyit mondott: "Inkább a nővéred kéne." Erre jött a hírhedt mozdulat...

Az Internazionale kiválósága mindazonáltal nem zárkózik el a helyzet rendezése elől: "A legpusztítóbb háborúkat is békekötés zárja le, miért ne békülhetnénk ki mi is? A házam kapuja mindig nyitva áll Zidane előtt, a címemet pedig megtudhatja a milánói klubirodában."

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.